19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στα ονειρά τους

Ημερομηνία:

Το ερώτημα «Τι κάνει το Επιμελητήριο για μένα;» έρχεται συχνά – πυκνά στο στόμα των επαγγελματιών, κάθε φορά που ανταμώνουν δυσκολίες ή πρέπει να καταβάλουν τη συνδρομή τους. Δεν είναι παράλογο το ερώτημα δεδομένου ότι κάθε επαγγελματίας δικαιούται να γνωρίζει που πηγαίνει η συνδρομή του είτε είναι μικρή είτε μεγάλη.

Σαν νέα διοίκηση το 2012 αποφασίσαμε ότι πρέπει να αλλάξουμε το επιμελητήριο, όσο αναφορά το μελλοντικό του προσανατολισμό αλλά και το επιχειρείν του μέλλοντος κάνοντας ένα σχεδιασμό από το 2012 έως το 2020..

Το πρώτο πράγμα που θέλαμε να αλλάξουμε ήταν το σάιτ μας η πύλη μας στον υπόλοιπο κόσμο γιατί με αυτό κρίνεσαι αλλά και πουλάς..

Ανέλαβα τότε να φέρω μια πρόταση αναβάθμισης κάτι το οποίο θα μας έκανε να ξεχωρίζουμε από τα υπόλοιπα επιμελητήρια τόσο στην λειτουργικότητα απέναντι στα μέλη μας, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο βάζοντας το ΕΒΕΧ σε ένα εντελώς νέο ψηφιακό περιβάλλον.

Με τίτλο ‘’ΕΒΕΧ 2020’’ έδωσα μια προσφορά και μια  παρουσίαση από ένα Χανιώτη φοιτητή τότε,στον κ.Μαργαρώνη ώστε να το αξιολογήσει και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση.Η τιμή αναβάθμισης ήταν λίγο πιο κάτω ή ίδια με τα συνηθισμένα ιδιωτικά δεδομένα.

Τελικά απορρίφθηκε με αστείες κατ’εμέ προφάσεις όπως και διάφορες άλλες προτάσεις που του είχα κάνει για την μετάβαση του ΕΒΕΧ στην Νέα Εποχή,από καταξιωμένους ανθρώπους που ήθελαν να προσφέρουν στον τόπο τους ΔΩΡΕΑΝ αλλά και με κάποιους άλλους οι οποίοι θα έκαναν την διαφορά με πολύ λιγότερα χρήματα.

Πριν λίγες μέρες ο φοιτητής που ήθελε να μας κάνει το σαίτ πήρε το πρώτο βραβείο σε ελληνικό διαγωνισμό Start up (startupper.gr/alpha-bank-fintech-challenge-ανεβαίνει-ο-πήχης-του-ελληνικού-fin/)και κάποιοι άλλοι δεύτερες θέσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, αλλά εμείς δεν μπορούσαμε να τους δούμε, να τους ‘’εκμεταλευτούμε’’..

Ο νομός λοιπόν χρειάζεται έναν άνθρωπο-μια ομάδα,η οποία να μπορεί να βλέπει πίσω από το βουνό όπως λέγεται στην ‘’πιάτσα’’, να μπορεί να διακρίνει την ευκαιρία από την αποτυχία και να μπορεί να εμπνέει,να συμπαρασύρει δημιουργώντας όλες εκείνες τις συνθήκες οι οποίες θα γίνουν καρπός για την τοπική οικονομία και έμπνευση για  όλους τους επιχειρηματίες που θέλουν πραγματικά να πετύχουν.

Αυτό το πράγμα δεν το ένιωσα και δεν το βίωσα τέσσερα χρόνια ως αντιπρόεδρος στο ΕΒΕΧ.

Δεν ξέρω αν ο κ.Ροκάκης θα είναι αυτό που θέλει το σύγχρονο επιχειρείν, αλλά σίγουρα σε αυτό που κάνει έχει πετύχει..

Γιατί λοιπόν  να μην δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, από την σημερινή διοίκηση η οποία έδειξε και με παράταση δύο χρόνων που μπορεί να φτάσει.

Έτσι στις εκλογές στίς 11,12 και 13 Δεκεμβρίου θα είμαι υποψήφιος με την ομάδα των ”Ενωμένων Επιχειρηματιών” με επικεφαλής τον Αντώνη Ροκάκη στο τμήμα των Υπηρεσιών.

Με τιμή 

ΜΙχάλης Χαιρετάκης 

"google ad"

Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Ελαιουργείων Ν.Χανίων

π.Αντιπρόεδρος ΕΒΕΧ 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...