“Το μονοπάτι του μελιού” στο Φαράγγι της Σαμαριάς: Βίντεο από την περιπετειώδη συγκομιδή

Κανένα σχόλιο

Η οικογένεια Βίγλη, μια ιστορική οικογένεια των Χανίων, για περισσότερο από 1,5 αιώνα παράγει και συλλέγει μέλι σε έναν από τους πιο πλούσιους και αγνούς βιότοπους στην Ευρώπη: Στον προστατευόμενο Εθνικό Δρυμό της Ελλάδος (από το 1963), στο Φαράγγι της Σαμαριάς.

Εκεί που ευδοκιμούν το 98% των φυτών που συναντάμε στην Μεσόγειο, συλλέγεται, με παραδοσιακές μεθόδους, με τον πιο περιπετειώδη και μοναδικό τρόπο, ένα προϊόν που καταξιωμένα είναι από τα ποιοτικότερα και περιεκτικότερα σε σπάνιες ποικιλίες γυρεόκοκκων, μέλια παγκοσμίως.

Το Σαμαριανό μέλι ή αλλιώς το μέλι του Θοδωρή Βίγλη.

"Sponsored links"

Λέει ο Θοδωρής Βίγλης:

“Οι μαύρες κηρήθρες την πρέσσα του κεριού θερμαίνονται και πιέζονται με υδραυλική πίεση. Από τις κάνουλες γίνεται η συλλογή του κεριού. Η διαδικασία θα επαναληφθεί άλλη μια φορά για να λάβουμε καθαρό κερί μέλισσας”.

“Στη συνέχεια το κερί αυτό θα τυπωθεί σε λεπτά φύλλα. Τα φύλλα αυτά θα αποτελέσουν την βάση στην οποία θα πλέξουν την άνοιξη οι μέλισσες τα κελιά τους στις νέες κηρήθρες.”

Κι ο κύκλος της ζωής συνεχίζεται.

Δείτε το βίντεο:

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις