15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Το νησί είναι και θα μείνει καθαρό!”: Ιταλικά καΐκια έδεσαν στη Γαύδο

Ημερομηνία:

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στο νησί της Γαύδου αφού δύο ιταλικά καϊκια αραξαν την Τετάρτη 8 Απρίλη στο λιμάνι του νησιού λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Να σημειώσουμε ότι άμεσα ενημερώθηκε το λιμεναρχείο, η αστυνομία και η Πολιτική Προστασία ενώ δόθηκε εντολή στους ναυτικούς να παραμείνουν εντός των σκαφών έως ότου βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και αναχωρήσουν.

Σύμφωνα με τη Δήμαρχο Γαύδου κ. Λίλιαν Στεφανάκη ήδη προληπτικά έχει γίνει απολύμανση στο λιμάνι και θα γίνει ξανά μόλις αποχωρήσουν.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο Δήμος Γαύδου στην οποία αναφέρει τα εξής:

Την Τετάρτη 8 Απριλίου, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, δύο καΐκια με ιταλική σημαία άραξαν στο λιμάνι του νησιού. Η πρόσδεσή τους έγινε στο πιο απομακρυσμένο σημείο του λιμανιού και οι ναυτικοί δεν βγήκαν στην προβλήτα.

Άμεσα, ενημερώθηκε το λιμεναρχείο τόσο των Σφακίων όσο και της Παλαιόχωρας, η Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία. Το Λιμεναρχείο Παλαιόχωρας έχοντας την αρμοδιότητα, επικοινώνησε με τους ναυτικούς και έδωσε εντολή να παραμείνουν εντός του πλοίου και να αναχωρήσουν αμέσως μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες. Ο δήμος – προληπτικά – προχώρησε σε απολύμανση του χώρου του λιμανιού τόσο αμέσως μετά την πρόσδεση και θα επαναληφθεί απολύμανση μετά την αποχώρηση προληπτικά. Σε λίγο τα καΐκια αναχωρούν, αν δεν έχουν ήδη αναχωρήσει.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε και να καθησυχάσουμε όλους τους κατοίκους του νησιού ότι τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα, οι οδηγίες και η νομοθεσία που αφορά στην προστασία από το covid-19 πάντα σε συνεργασία με τις αρχές και τους υγειονομικούς.

Το νησί είναι και θα μείνει καθαρό! Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε για τα νησιά η Πολιτική Προστασία για την περίοδο του Πάσχα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ο δήμος μας θα τα τηρήσει ευλαβικά, με σύνεση και λογική.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...