Το Νοσοκομείο Χανίων αποκτά Μονάδα Παραγωγής Ιατρικού Οξυγόνου

Κανένα σχόλιο

Την αποπεράτωση του Δημόσιου Ηλεκτρονικού Διεθνούς Διαγωνισμού για την Προμήθεια και Εγκατάσταση Μονάδας Παραγωγής Οξυγόνου, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Χανίων κατά τη συνεδρίαση του την Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου, με την οριστική κατακύρωση στην εταιρεία Γ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΒΕΕ έναντι τιμήματος 271.560 €.

Στο ανωτέρω τίμημα περιλαμβάνεται και το κόστος συντήρησης της ανωτέρω μονάδας για δύο (2) έτη.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 280.000€, ενώ η χρηματοδότηση προήλθε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε. 2017).

"Sponsored links"

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί από τον Διοικητή του Γ.Ν. Χανίων η σύμβαση με τον ανάδοχο, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές εργασίες, οι οποίες έχουν χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους τέσσερις (4) μήνες.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών και την εγκατάσταση της Μονάδας, το Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» θα είναι σε θέση να παράγει Ιατρικό Οξυγόνο με ίδια μέσα.

Αυτό θα του επιτρέψει να επιτύχει αυτάρκεια αλλά και σημαντική εξοικονόμηση πόρων καθώς δεν θα είναι υποχρεωμένο –όπως γίνονταν έως σήμερα- να προμηθεύεται οξυγόνο από ιδιωτικές εταιρείες αλλά θα παράγει οξυγόνο με υποπολλαπλάσιο κόστος.

Παράλληλα, η απόσβεση του έργου για την προμήθεια και εγκατάσταση Μονάδας Παραγωγής Ιατρικού Οξυγόνου (271.560 €) θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (κάτω των τριών ετών), αν υπολογίσει κανείς ότι το 2015 για την προμήθεια οξυγόνου το νοσηλευτικό ίδρυμα κατέβαλε σε ιδιώτες 299.454 € και το 2016 κατέβαλε 213.355 €.

Σημειώνεται ότι το Γ.Ν. Χανίων ήταν ένα από τα πέντε Δημόσια Νοσοκομεία της Κρήτης που χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 ώστε να αποκτήσουν εξοπλισμό Παραγωγής Ιατρικού Οξυγόνου και το πρώτο που ολοκλήρωσε τον σχετικό διαγωνισμό.

Τα πέντε αυτά νοσοκομεία ήταν: τo Γ.Ν. Χανίων, το Γ.Ν. Ρεθύμνου, το Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις