22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το ξέσπασμα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων: Τα αφήσατε όλα χύμα εδώ και δε μπορεί να γίνει ένας σχεδιασμός της προκοπης

Ημερομηνία:

Ξέσπασε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής κατά την επίσκεψή του σε περιοχές του Δήμου Καντάνου – Σελίνου όπου η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρές καταστροφές.

Μιλώντας σε πολίτη και σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα “Σελινιώτικες Πινελιές” αναφέρε τα εξής:

“Τα αφήσατε όλα χύμα εδώ και δε μπορεί να γίνει ένας σχεδιασμός της προκοπής. Διότι αυτή τη στιγμή πάτε και φυτεύετε θερμοκήπια παντού, έχουν αλλάξει τα ρέματα και οι απορροές. Όσο χτίζει όπου θέλει ο καθένας αυτά θα γίνονται”.

Ο πολίτης πάντως επέμενε ότι δεν είναι το θέμα αυτό αφου τα νερά κατεβαίνουν από το βουνό και δε μπορούν να τα ελέγξουν.

Για να απαντήσει ο Αντιπεριφερειάρχης:

“Τα βουνά δε μπορούμε να τα ελέγξουμε, όχι. Τα νερά των βουνών δε μπορούμε να τα ελέγξουμε ακόμα…”

Να πούμε ότι ο παραπάνω διάλογος εξελίχθηκε κατά την επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη κ Νικόλαου Καλογερή σε περιοχές στο Δ. Κισάμου κ στο Δ. Καντάνου – Σελινου που επλήγησαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις κ θεομηνίες.

Διαπιστώθηκαν μεγάλες καταστροφές στα θερμοκήπια στο Ελαφονήσι & στην Κουντούρα. Ειδικά στην περιοχή της Κουντούρας σε πολλές θερμοκηπιακές μονάδες η καταστροφή ήταν καθολική. Στις ορεινές περιοχές του Πελεκάνου και στη ΔΕ Καντάνου διαπιστώθηκε εκτεταμένη καρπόπτωση των ελαιοδέντρων .Υπήρξαν επίσης ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο από κατολισθήσεις βράχων.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με ομάδες παραγωγών στους συνεταιρισμούς του Ελαφονησίου και της Κουντούρας καθώς επίσης και με τους υπεύθυνους του ΤΟΕΒ Κουντούρας, στις οποίες διαπιστώθηκε η άμεση ανάγκη αποζημίωσης προκειμένου να αποκαταστηθούν γρήγορα τα θερμοκήπια προκειμένου να διασωθεί το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της παραγωγής και εκτέθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν στα δίκτυα άρδευσης και τις γεωτρήσεις της περιοχής της Κουντούρας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ