Το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας για τις εξελίξεις με τα περιφερειακά αεροδρόμια: «Να μην αποδεχτούν οι πολίτες το ντροπιαστικό πνεύμα της παράδοσης και της ηττοπάθειας»

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας, παίρνει θέση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις με την εκποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στη γερμανική Fraport.

Στην ανακοίνωση μιλούν για «παράνομη υφαρπαγή» των αεροδρομίων, γίνεται αναφορά στην επιστολή 37 Χανιωτών που τάσσονται υπέρ της εκποίησης και ζητούν από τους Χανιώτες «να μην αποδεχτούν το ντροπιαστικό πνεύμα της παράδοσης και της ηττοπάθειας» τονίζοντας ότι:

«Καμιά ενέργεια παράδοσης δεν αποτελεί τετελεσμένο συμβάν, θα αγωνιστούμε για την ακύρωσή της»

"Sponsored links"

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 Το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας, στάθηκε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυο στους αγώνες των πολιτών της δυτικής Κρήτης συμμετέχοντας   σε εκδηλώσεις-κινητοποιήσεις που έγιναν και γίνονται για να σταματήσουν την επέλαση της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας , προσαρμοσμένης σε σοσιαλίζοντα προσωπεία, που είχε σα στόχο την παράνομη υφαρπαγή του αεροδρομίου «Ι. Δασκαλογιάννης», καθώς και των άλλων 13 περιφερειακών αεροδρομίων από την Fraport.

Στην παρούσα φάση που είναι σε εξέλιξη εθνοκτόνες πολιτικές, δηλώνουμε ότι: Το δημόσιο αγαθό των αερομεταφορών δε μπορεί να το οικειοποιηθεί καμιά ξένη κρατική ή ημικρατική ή ιδιωτική εταιρεία, στο όνομα δήθεν κάποιων δεσμεύσεων και μάλιστα με όρους αποικιοκρατικούς και σε βάθος χρόνου.

Δηλώνουμε επίσης, ότι τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες,  μας βρίσκουν απέναντι, πιστούς στις παρακαταθήκες των πατέρων μας που αγωνίστηκαν  ακολουθώντας το βαθειά ριζωμένο ομηρικό πρόταγμα: «…μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν».

Ακόμη, δεν έχουν δικαίωμα να μας σηκώνουν το δάχτυλο 37 «επώνυμοι», Χανιώτες-σσες και να μας κατηγορούν για οπισθοδρομικό πνεύμα, κάνοντας επίθεση στο ήθος του αντιπάλου (αντίπαλος νοείται η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας και προς τιμή τους συμπεριλαμβανομένων και των τοπικών ΜΜΕ), δε γράφουμε εκθέσεις ιδεών, αντιμετωπίζουμε την πρόκληση της ιστορικής στιγμής με το βάρος της συνευθύνης σε ότι  παραλάβαμε «…και την πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι…», γνωρίζοντας πολύ καλά πόσο μειώνεται η πατρίδα μας από αυτές τις προδοτικές δοσοληψίες, γι’ αυτό να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε αμείωτο τον αγώνα μας και θα αντιπαρέλθουμε κάθε προσπάθεια φίμωσης του λόγου.

Καλούμε, όλους και όλες να μην αποδεχτούν το ντροπιαστικό πνεύμα της παράδοσης και της ηττοπάθειας.  Καμιά ενέργεια παράδοσης δεν αποτελεί τετελεσμένο συμβάν, θα αγωνιστούμε για την ακύρωσή της.

Κανείς να μη μείνει αμέτοχος στην αντιμετώπιση αυτής της λεηλασίας.

Τα μέλη του ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.

Ηράκλειο:Λαϊκή Στάση Πληρωμών (Λ.Σ.Π.)

"Sponsored links"

Ρέθυμνο: Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (Σ.Α.Ο.Ρ.)

Χανιά: Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα (ΔΗ.ΠΑ.Κ.)

Ν. Λασηθίου: Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου (Α.ΠΟ.Μ)

Χερσόνησος: Κοινωνικοπολιτικό Κίνημα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή του Ελληνικού λαού.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today