Σπάνιο ντοκουμέντο: Το παλιό λιμάνι των Χανίων το 1860 μέσα από τις φωτογραφίες του Baron Paul des Granges

Κανένα σχόλιο

Πολύ λίγα στοιχεία υπάρχουν για τον φωτογράφο Baron Paul des Granges. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι εργάστηκε στην Αθήνα μεταξύ 1860 και 1890 ενώ ήταν ερευνητής του Γαλλικού Σχολείου της Αθήνας.

Σε αυτό το διάστημα και μέσα στη δεκαετία του 1860 βρέθηκε και στα Χανιά όπου και αποθανάτισε το παλιό λιμάνι σε τρεις φωτογραφίες, πιθανότατα από τις πρώτες που έχει καταγραφεί με αυτό τον τρόπο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

"Sponsored links"

CHANIA3 CHANIA2 CHANIA

 

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις