Το ΠΑΜΕ Ηρακλείου για τις 24 απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς παραμονές Χριστουγέννων

Κανένα σχόλιο

“Όλοι για έναν και ένας για όλους”: Με αυτό τον τίτλο το ΠΑΜΕ Ηρακλείου αναφέρεται στις απολύσεις 24 εργαζόμενων στην Τράπεζα Πειραιώς.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την Τράπεζα Πειραιώς που παραμονές Χριστουγέννων προχώρησε στις απολύσεις 24 εργαζομένων.

"Sponsored links"

Μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζουν τη ζωή των εργαζομένων, τις οικογένειές τους. Ο σχεδιασμός τους είναι να προχωρήσουν σε ακόμη περισσότερες. Σε συμφωνία με την κυβέρνηση, αλλά και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών προχωρούν σε ένα σχέδιο χτυπήματος στα δικαιώματα των εργαζομένων, κλείνοντας τα σπίτια τους, αφήνοντας τους χωρίς μισθό και έρμαιους στα νύχια των κορακιών για όσους έχουν ένα σπίτι να το βγάλουν στον πλειστηριασμό. Οι Τραπεζίτες από παντού θέλουν να αρπάξουν.

Η ίδια η τράπεζα με ανακοίνωσή της προκαλεί. Ομολογεί όμως ότι οι απολύσεις διασφαλίζουν το συμφέρον της τράπεζας, δηλαδή τα κέρδη της. Κοροϊδεύει όταν λέει ότι οι εργαζόμενοί της δουλεύουν σε ένα “αξιοκρατικό περιβάλλον με υπευθυνότητα και διαφάνεια”. Ξεχνάει όμως να πει ότι:

Προχώρησε το προηγούμενο διάστημα στις λεγόμενες εθελούσιες, δηλαδή απολύσεις.

Έχει μειώσει το προσωπικό με πάνω από 1.000 απολύσεις.

Απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση στα καταστήματα

Είναι έντονη η τρομοκρατία της εργοδοσίας

Εργαζόμενοι που είναι ΑΜΕΑ τους προτείνει να πάνε από την Αθήνα στο Ν. Ηλείας

Σε άλλον να πάει στη Σαντορίνη

Θυμίζουμε ότι η διευθύντρια προσωπικού κα Μακαριγάκη ήταν αυτή που στο πρόσφατο παρελθόν έβαζε τους εργαζόμενους πωλητές στα Σούπερ Μάρκετ Καρφούρ να φορούν πατίνια. (Ζητούσε να προσληφθούν εργαζόμενοι που να φορούν Rollers). Τώρα θέλει να κάνει πατίνι τη ζωή των εργαζομένων της Πειραιώς, αφού πρώτα έκανε πατίνι τη ζωή των εργαζομένων της Καρφούρ. Θυμίζουμε επίσης τα καμώματά της στην επιχείρηση ελαιουργία “Μινέρβα”.

"Sponsored links"

Οι στίχοι του λαϊκού τραγουδιού «Για ένα κομμάτι ψωμί, δεν φτάνει μόνο η δουλειά, πρέπει να δώσεις πολλά, θέλουν και την ψυχή σου δικέ μου» ταιριάζει στην κατάσταση αυτή.

Καλούμε τα συνδικάτα Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα σε όλη τη χώρα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, την άμεση συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της Πειραιώς.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις