Το Ποτάμι: Ιδεοληπτική εμμονή απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία στο θέμα των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του το Ποτάμι παίρνει θέση στο θέμα της αξιοποίησης των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι του Πολυτεχνείου Κρήτης:

«Οι αγώνες του Υπουργείου Πολιτισμού για την εξασφάλιση πιστοποιητικών “αριστεροσύνης” με αφορμή τα εμπόδια που εγείρει στην προσπάθεια αξιοποίησης εγκαταλειμμένων κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης, αποτελεί ένα ακόμη τραγικό δείγμα της ανεπάρκειας της σημερινής κυβέρνησης και της παντελούς έλλειψης σχεδιασμού και οράματος για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Στο όνομα μιας ιδεοληπτικής εμμονής απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία εμποδίζεται η δυνατότητα αναπαλαίωσης, ανάδειξης και αξιοποίησης σημαντικών ιστορικών κτιρίων της πόλης των Χανίων. Το ζήτημα γίνεται σοβαρότερο όταν γνωρίζουμε την ολική εγκατάλειψη και επικίνδυνη πλέον κατάσταση των κτιρίων αυτών.

"Sponsored links"

Ζητούμε από την κυβέρνηση να δείξει εμπιστοσύνη στους πανεπιστημιακούς λειτουργούς του Πολυτεχνείου Κρήτης και να στηρίξει τις προσπάθειές τους για εξεύρεση πόρων που θα απαντούν στην αυξανόμενη υποχρηματοδότηση από τη μεριά της πολιτείας».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today