19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Το πρόβλημα με το ΠΑΣΟΚ…

Ημερομηνία:

Το πρόβλημα με το ΠΑΣΟΚ είναι ότι εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σε ΝΔ (2) και τώρα η κίνηση της Φώφης μοιάζει περισσότερο σα ένας τυχοδιωκτισμός λίγο πριν τις κάλπες δίχως κάποιο πραγματικό σχέδιο ή κάποια πραγματική στήριξη εσωκομματικά. Έτσι, αδυνατεί να πείσει τους ψηφοφόρους που ναι μεν ψάχνουν για διέξοδο όμως δεν αρκεί η έξοδος Βενιζέλου.

Το πρόβλημα είναι ο Βενιζέλος, αλλά ως η έκφανση ενός συγκεκριμένου πλαισίου όπου πραγματοποιείται η πολιτική. Αυτό που δεν έχει γίνει εμφανές είναι η αλλαγή στην πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ που σηματοδοτείται με τη φυγή Βενιζέλου.

Μοιάζει περισσότερο σα ένας ελιγμός σε μία εσωκομματική μάχη που έχει ξεκινήσει προτού καν φτάσουμε στις εθνικές εκλογές.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι η κίνηση της αποπομπής Βενιζέλου είναι λάθος, το πρόβλημα είναι ότι δεν υποστηρίζεται όπως πρέπει. Δεν υποστηρίζεται κατ’ αρχάς από πολλά στελέχη που παραμένουν πιστά σε ένα δόγμα που περιόρισε το ΠΑΣΟΚ στο 7%, ενώ όσα το υποστηρίζουν δεν ξέρουν πώς να το υποστηρίξουν γιατί δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο που να του δίνει πραγματική υπόσταση.

Το πρόβλημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει ένα κόμμα με σύγχυση ταυτότητας. Δεν ξέρεις αν είναι δεξιό ή σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Το απλό γεγονός είναι ότι σήμερα, όταν ακούς πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μιλούν, αν δεν έβλεπες τα πρόσωπά τους, θα νόμιζες ότι ακούς στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Και αυτό το πρόβλημα δεν αλλάζει απλά με την έξοδο Βενιζέλου. Άλλωστε, η έξοδος μπορεί να αποδειχτεί πρόσκαιρη, αν το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι το επιθυμητό.

Γιατί το πρόβλημα είναι ότι η κίνηση της Φώφης μοιάζει σα μια απελπισμένη προσπάθεια να παραμείνει στη θέση του προέδρου, να αποτρέψει ένα αρνητικό αποτέλεσμα στις εκλογές που θα την οδηγήσει προς την έξοδο.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι άργησε πολύ. Έφτασε μόλις 1 μήνα πριν τις εκλογές για να κάνει τις αλλαγές που έπρεπε να κάνει 1 μήνα από την ανάληψη της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ.

Too little, too late.

Αλλά αυτό, θα φανεί και στην κάλπη.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ