20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αερομοντελισμού στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019, 12:00 πμ, Κλειστό Γήπεδο Ηρακλείου

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Αερομοντελισμού στην κατηγορία ακροβατικών εσωτερικού χώρου

Το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αερομοντελισμού που οργανώνεται στην Κρήτη θα διεξαχθεί από την Κυριακή 17, έως το Σάββατο 23 Μαρτίου στο Κλειστό Γήπεδο Ηρακλείου.

Πρόκειται για τους Παγκόσμιους Αγώνες Αερομοντελισμού στην κατηγορία ακροβατικών εσωτερικού χώρου:

  • Η κατηγορία ακροβατικών εσωτερικού χώρου έχει δύο σκέλη. Στο πρώτο το αερομοντέλο εκτελεί μία σειρά από προκαθορισμένες ασκήσεις και η κάθε πτήση βαθμολογείται από κριτές ανάλογα με την ακρίβεια της εκτέλεσης και της ικανότητας του κάθε αθλητή. Στο σκέλος αυτό θα γίνουν 4 προκριματικοί γύροι και 3 τελικοί.
  • Το δεύτερο σκέλος είναι πάλι ακροβατική πτήση αλλά αυτή την φορά με συνοδεία μουσικής.

Ο κάθε αθλητής επιλέγει την μουσική που ταιριάζει με τις ικανότητες του και πετά την πτήση του με την συνοδεία της μουσικής προσπαθώντας το μοντέλο να πετά ακολουθώντας το ρυθμό της μουσικής που έχει επιλεχθεί. Πάλι η πτήση βαθμολογείται από τους κριτές και ο τρόπος της βαθμολογίας δεν διαφέρει από τα άλλα αθλήματα, όπως ρυθμική γυμναστική, συγχρονισμένη κολύμβηση κ.λπ., όπου ο αθλητής προσπαθεί να εκφράσει τις ικανότητες του μέσω της μουσικής που έχει επιλέξει.

Την οργάνωση έχει αναλάβει η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης.

Στον αερομοντελισμό η προηγούμενη αντίστοιχη οργάνωση είχε γίνει το 2000 στην Κέρκυρα.

Έχουν δηλώσει και θα λάβουν μέρος αθλητές από τις παρακάτω χώρες:

Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ιαπωνία, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Λιθουανία, Πολωνία, Ρωσία και ΗΠΑ.

Τα αερομοντέλα που θα πετάξουν στον αγώνα είναι όλα ιδιοκατασκευές που έχουν κατασκευαστεί από τους ίδιους τους αθλητές με κυριότερο χαρακτηριστικό το πολύ μικρό τους βάρος. Για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει πολύ προσεκτική επιλογή των υλικών αλλά και του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της πτήσης.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρόγραμμα των αγώνων, τους συμμετέχοντες, περισσότερες πληροφορίες για την φύση της πτήσης και φυσικά πολλές φωτογραφίες που μιλάνε από μόνες τους… ΕΔΩ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: Το ΔΣ της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας θέλει να ευχαριστήσει όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης και ιδιαιτέρως τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης που αγκάλιασαν και στήριξαν την εκδήλωση από την πρώτη στιγμή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...