“Το σπίτι της αγάπης”: Ξενοδόχος στην Κρήτη παραχωρεί το ξενοδοχείο του για 20 χρόνια για τη φιλοξενία των 300 άστεγων του νησιού | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Μαθήματα ανθρωπιάς είναι έτοιμος να δώσει ένας ξενοδόχος στην Κρήτη, που θα παραχωρήσει την επιχείρησή του που είναι κλειστή, για να φιλοξενηθούν 300 άστεγοι.

Σε ένα μήνα αναμένεται να έρθει στο Ηράκλειο από τη Γερμανία, ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Κρήτη στην περιοχή της Αμμουδάρας, με σκοπό να είναι έτοιμο μέχρι το Μάρτιο για να λειτουργήσει εκεί το Κέντρο Αστέγων Κρήτης, «το σπίτι της αγάπης», και να φιλοξενήσει περισσότερους από 300 αστέγους.

Στο νησί σήμερα υπάρχουν πάνω από 300 αστέγοι που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης στα παγκάκια και η ενέργεια αυτή έρχεται στην ουσία να υποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους, με μία πρωτοβουλία σπάνιας προσωπικής ευαισθησίας.

"Sponsored links"

Ο Μηνάς Χατζηδάκης, άστεγος κι ο ίδιος μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV, είπε ότι η  αλληλεγγύη και η ανθρωπιά έκανε το θαύμα της και η δημιουργία Κέντρου Αστέγων Κρήτης θα πάρει «σάρκα και οστά» το πρώτο τρίμηνο του 2021. Ο ιδιοκτήτης του θα το παραχωρήσει για 20 χρόνια.

Το διάστημα αυτό αναπτύσσεται ένα ιδιότυπο δίκτυο αλληλεγγύης προς τους αστέγους, στους οποίους τις μέρες αυτές παρέχονται τσάντες με τρόφιμα. Το δίκτυο αυτό “έτρεξαν” οι άστεγοι Μηνάς Χατζηδάκης και Όλγα Ψυχογιού που ζουν σε ένα τροχόσπιτο.

Ο Δήμος Ηρακλείου στην προσπάθειά του να συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού τις μέρες αυτές των γιορτών, έδωσε υπνόσακουςκουβέρτεςσάντουιτς και υγειονομικού υλικού αντικείμενα, όπως φάρμακα σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις