15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση Σκουρλέτη για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική

Ημερομηνία:

Την απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτηγια την αναστολή λειτουργίας  των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική αναστέλλει τοΣυμβούλιο της Επικρατείας.

Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάκληση  της λειτουργίας του μεταλλείου έγινε, κατά  τον κ. Σκουρλέτη, καθώς παραβιάστηκε  ο όρος που ανέφερε  ότι οι προβλεπόμενες δοκιμές των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και Σκουριών έπρεπε να γίνουν επιτόπου, εντός  των εγκαταστάσεων των μεταλλείων και όχι  στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Outotec στηνΦινλανδία.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκανε δεκτές τις προσφυγές της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής.

Σημειώνεται πως στις αρχές Οκτωβρίου το ΣτΕ είχε αναστείλει προσωρινά την απόφαση του υπουργού και το μεταλλείο λειτούργησε κανονικά.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ