Το Συνδικάτο Κατασκευών ν. Χανίων καλει στις συγκεντρώσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Κατασκευών ν. Χανίων καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση της Παρασκευής στις 11 το πρωί στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στη συγκέντρωση της Δευτέρας στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρει τα εξής:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει ασταμάτητα να προωθεί αντεργατικά μέτρα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας.

"Sponsored links"

Φέρνει πολυνομοσχέδιο που ποινικοποιεί τον αγώνα όσων προσπαθούν να γλιτώσουν το σπίτι τους από τα νύχια των τραπεζιτών και της εφορίας, προωθεί τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών, που θα φέρουν νέες επιβαρύνσεις στις πλάτες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, ακόμα πιο άγρια φορολογία.

Το κερασάκι στην αντεργατική θύελλα είναι το ξήλωμα του δικαιώματος στην Απεργία. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, η κυβερνητική τροπολογία για το δικαίωμα στην Απεργία είναι η αρχή για το συνολικό ξήλωμα. Δεν θα σταματήσουν, αν εμείς οι εργαζόμενοι δε τους σταματήσουμε με τον αγώνα μας.

Τα περί εξόδου από τα μνημόνια, που αναγγέλλουν κυβέρνηση και κολαούζοι της, υπονοώντας ότι θα βελτιωθούν οι όροι ζωής, δουλειάς, ασφάλισης των εργαζομένων είναι «αέρας κοπανιστός» για να πιαστεί στον ύπνο ο λαός.

Το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία δε σηματοδοτεί φιλολαϊκή πολιτική για το επόμενο διάστημα. Το αντίθετο σημαίνει και παίρνουν τα μέτρα τους για να βάλουν «στο γύψο» τους αγώνες, για να εξασφαλίσουν ηρεμία στο κεφάλαιο να κερδοφορεί στις πλάτες μας, κλέβοντας τον ιδρώτα της δουλειάς μας.

Ως εδώ! Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Προς αυτή την κατεύθυνση παρεμβαίνουμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς. Για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στα μεροκάματα, συλλογικές συμβάσεις, για να διευρύνουμε και να κατοχυρώσουμε ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα, μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους τόπους δουλειάς, που η εργοδοσία έχει μετατρέψει σε «αρένες θανάτου» για τους εργαζόμενους. Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή ΕΓΣΣΕ και επαναγορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 € και μεροκάματου στα 33,57 €.
  • Επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ.
  • Να μη πέσει κανένα σπίτι εργατικών, λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
  • ΟΧΙ στο χτύπημα του δικαιώματος στην Απεργία.

Ξέρουμε πως μόνο έτσι θα βγούμε νικητές από αυτόν τον πόλεμο. Μόνο έτσι θα κάνουμε πραγματικότητα το σύνθημά μας: «ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ».

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΕ:

  • Παρασκευή, ημέρα απεργίας, στις 11 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και
  • Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία των Νέων Καταστημάτων.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • The Roaring WhatevaΔΕΥΤΕΡΑ, 6:00 pm - 7:00 pmμε τον Γιάννη Στεντούμη
    Βλέπουμε τα charts, παίζουμε την επικαιρότητα, κάνουμε βαθιές βουτιές στο ένδοξο παρελθόν, συνεντευξιαζόμαστε με τους καλλιτέχνες που έρχονται στη πόλη.