Το ΤΑΙΠΕΔ “τρέχει” την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού στο Ηράκλειο

Κανένα σχόλιο

Αγώνα δρόμου κάνουν οι υπηρεσίες του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να ξεπεραστούν ορισμένα γραφειοκρατικά εμπόδια και πολύ σύντομα να δημοσιοποιηθούν οι προκηρύξεις για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου (67%) των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας και διαγωνισμός υποπαραχώρησης δραστηριοτήτων για το λιμάνι της Καβάλας.

Επίσης, εντός του πρώτου τριμήνου του 2021 θα ακολουθήσει το δεύτερο κύμα ιδιωτικοποίησης με την πώληση πλειοψηφικού πακέτου των λιμανιών του Βόλου και του Ηρακλείου Κρήτης.

Επισημαίνεται ότι για τα τρία λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας έχει εκφραστεί με τον πλέον επίσημο τρόπο ενδιαφέρον από επενδυτές και θεωρείται από την κυβέρνηση ότι οι σχετικοί διαγωνισμοί θα στεφθούν από επιτυχία. Σχετικές ήταν και οι πρόσφατες δηλώσεις περί αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος από τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

"Sponsored links"

Το ενδιαφέρον από επενδυτές

Για την Αλεξανδρούπολη, όπως έχει γράψει η «Ναυτεμπορική», έχει δείξει ενδιαφέρον η Goldair, η οποία δημιουργεί ένα κοινοπρακτικό σχήμα με το αμερικανικό fund Black Summit Financial Group και τον αμερικανικό ναυτιλιακό όμιλο SSA Marine. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ακόμα ένα σχήμα ελληνοαμερικανικών συμφερόντων που κοιτάζει με μεγάλο ενδιαφέρον το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Για την Ηγουμενίτσα ξεχωρίζει το ενδιαφέρον του ιταλικού ομίλου Grimaldi, ο οποίος έχει επενδύσει ήδη πάνω από 500 εκατ. ευρώ στις Μινωικές Γραμμές και το συγκεκριμένο λιμάνι εξυπηρετεί τα σχέδιά του για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου συνδυασμένων διεθνών μεταφορών από την Ανατολή προς τη Δύση και το αντίστροφο, στο πλαίσιο της πολιτικής θαλάσσιων διαδρόμων, για τη μεταφορά επιβατών και οχημάτων

Σημειώνεται ότι όμιλος Grimaldi ενίσχυσε πρόσφατα την παρουσία του στις γραμμές Ελλάδας – Ιταλίας με τη δρομολόγηση του ro/pax Venezia στη γραμμή Βενετία-ΗγουμενίτσαΠάτρα, προσφέροντας αυξημένη ικανότητα μεταφοράς τόσο για τις εμπορευματικές μεταφορές όσο και για τους επιβάτες μεταξύ των δύο χωρών. Ο ίδιος όμιλος αναμένεται να διεκδικήσει και το λιμάνι του Ηρακλείου, όπου είναι η έδρα των Μινωικών Γραμμών.

naftemporiki.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις