17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Το Τελ Αβίβ «καταδίκασε», αλλά σκοτώνει Παλαιστίνιους…

Ημερομηνία:

Δυο νεαροί Παλαιστίνιοι, ένας στα Βόρεια της Λωρίδας της Γάζας κι ένας στη Δυτική Όχθη, έπεσαν νεκροί από σφαίρες του ισραηλινού στρατού, κατά τις διαδηλώσεις και ταραχές που πυροδότησε στα κατεχόμενα ο θάνατος ενός βρέφους, έπειτα από εμπρηστική επίθεση Ισραηλινών εποίκων.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπ. Νετανάχιου καταδίκασε εντονότατα την κτηνώδη ενέργεια των εποίκων δραστών και έδωσε εντολή να εντοπιστούν και να συλληφθούν, κάτι που ήρκεσε στις ΗΠΑ, οι οποίες εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για αυτό. Ο θάνατος όμως – από τον στρατό, όχι από εποίκους- δυο ακόμη Παλαιστινίων, εκ των οποίων ο ένας έριχνε πέτρες στους μετέπειτα «εκτελεστές» του και ο άλλος δεν υπάκουσε στην εντολή να σταθεί, αν μη τι άλλο δεν καταδεικνύει κάποια ειλικρίνεια στις τοποθετήσεις της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Τελ Αβίβ.

Άλλωστε, όπως καταγγέλλουν ακτιβιστές και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ίδιο το Ισραήλ, οι φανατικοί έποικοι έχουν αποθρασυνθεί επειδή η κυβέρνηση Νετανιάχου, όχι μόνον επεκτείνει τους εποικισμούς (κάτι για το οποίο έχει εκφράσει δυσφορία και η Ουάσινγκτον) που «στραγγαλίζουν» τους Παλαιστίνιους, αλλά και έχει ανεχθεί αναρίθμητα κρούσματα βάρβαρης συμπεριφοράς σε βάρος  κατοίκων των κατεχόμενων.

Όπως είναι γνωστό, η ατμόσφαιρα στα κατεχόμενα ηλεκτρίστηκε λόγω της δολοφονικής επίθεσης που συντελέστηκε το ξημέρωμα της Παρασκευής:  Κουκουλοφόροι έριξαν βόμβες μολότοφ στην οικία της οικογένειας Νταουάμπσεχ, σε ένα παλαιστινιακό χωριό στη βόρεια Δυτική Όχθη. Ο Άλι, 18 μηνών, κάηκε ζωντανός. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται οι  δύο του γονείς, ο Σάαντ και η Ριχάμ, καθώς και ο αδελφός του, Άχμεντ, τεσσάρων ετών.

Επεισόδια ξέσπασαν το Σάββατο μεταξύ Παλαιστινίων και δυνάμεων του ισραηλινού στρατού, κατά τη διάρκεια της κηδείας του Λάιθ Χάλντι, ενός εκ των δυο νεαρών που σκοτώθηκαν, έπειτα από τον μικρό Άλι.

«Ετοιμάζουμε αμέσως τον φάκελο που θα υποβληθεί στο ΔΠΔ και τίποτε δεν θα μας σταματήσει να καταθέσουμε προσφυγή», δήλωσε ο Παλαιστίνιος ηγέτης Αμπάς από τη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Πηγή: stokokkino.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ