Το τμ. Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τις ελληνοϊσραηλινες σχέσεις και την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης

Κανένα σχόλιο

“Ώριμος o χρόνος για να υλοποιηθεί η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους”, τονίζεται σε ανακοίνωση του τμήματος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την επέτειο 25 χρόνων αναβαθμισμένων σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ, θεωρούμε σημαντικό το ότι η ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ επετεύχθη με βάση την προώθηση διμερούς συνεργασίας σε πολλούς τομείς, καθώς και ότι σταθερός στόχος της συνεργασίας των δυο χωρών είναι η προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στις δυο χώρες και στην περιοχή γενικότερα.

"Sponsored links"

Στο πλαίσιο αυτό και με βάση το γεγονός ότι (σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών) επιδίωξη και των δύο κρατών είναι η περαιτέρω προώθηση και βελτίωση των ειρηνικών σχέσεων και των σχέσεων καλής γειτονίας με τα έθνη της περιοχής,  θεωρούμε ότι είναι ώριμος o χρόνος για να υλοποιηθεί η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους. Η άμεση αναγκαιότητα αναγνώρισης πέραν του ότι αποτελεί προγραμματική μας θέση και ολοκλήρωση των παραδοσιακών δεσμών μας αναμφίβολα θα συμβάλει στην ειρήνη, στην ευημερία και στη δημοκρατική ανάπτυξη όλης της πολύπαθης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Η ανάγκη αυτή υπογραμμίζεται και από το γεγονός ότι πρόσφατα χώρες μέλη της ΕΕ αλλά και το Βατικανό, αναγνώρισαν το Παλαιστινιακό κράτος.

left.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις