Το όραμα της ΝΔ για τα Χανιά είναι τουρισμός και στρατός και μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ υπερθεματίζει

Κανένα σχόλιο

Μετά τον Μ. Βολουδάκη ο οποίος με αναφορά του μίλησε για “ευκαιρίες ανάπτυξης” που δημιουργούνται για τα Χανιά από τη γιγάντωση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, ντόπιων και ξένων και η Ντόρα Μπακογιάννη σε σημερινή της συνέντευξη στον “Γαύδος Fm” σημείωσε ότι:

“Η ενδυνάμωση της βάσης της Σούδας, με την δημιουργία και δεύτερου ναυστάθμου, θα έχει σημαντικό θετικό αποτύπωμα στην οικονομία των Χανίων

Με άλλα λόγια, οι βάσεις είναι ευλογία για τον τόπο…

"Sponsored links"

Σε αυτό τον μονόλογο υπεράσπισης της στρατιωτικοποίησης του νομού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ηχηρά απών. Δεν έχει βγάλει μία ανακοίνωση, όχι για να εναντιωθεί στο καθεστώς των βάσεων αλλά έστω για να εκφράσει την εναντίωσή του στην επιχειρηματολογία ότι η τρουμποποίηση του νομού είναι ευλογία.

Είναι τρομακτική η μετάλλαξη του κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε αυτό το ζήτημα, πόσο μάλλον όταν μέχρι πριν μερικά χρόνια σημαντικά στελέχη του ήταν εξαιρετικά ενεργοί στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης και του πολέμου που εκφράστηκε και μέσω της δυναμικής που διαμόρφωσε και στα Χανιά το “Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ”.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ η ΝΕ Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να πει κουβέντα για το κρεσέντο υποτέλειας αλλά και στις επιθέσεις που δέχονται όσοι διαδηλώνουν υπέρ της ειρήνης (ο κ. Βολουδάκης μίλησε για “φωνασκούσα μειοψηφία που εκφράζει πλέον ελάχιστους πολίτες” και κάλεσε τους φορείς να καλωσορίσουν την αναβάθμιση της Σούδας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “εχει έρθει η ώρα της σιωπηρής πλειοψηφίας”) η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για “αποικιοκρατική βάση”.

Άραγε, ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά; Ταυτίζεται με τη Νέα Δημοκρατία που αναγνωρίζει σε όσους αγωνίζονται για την ειρήνη “φωνασκούσες μειοψηφίες” και θεωρεί ευλογία για τον τόπο τις βάσεις, ή με τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι:

“Η χανιώτικη κοινωνία κι ο κρητικός λαός έχει δικαίωμα αποδέσμευσης από αυτή την αποικιοκρατική βάση και γι’ αυτό πρέπει να παλεύουμε συνεχώς!”

Ας μας εξηγήσει κάποιος. Τι, επιτέλους, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις