15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το 140ο  Διοικητικό Συμβούλιο του CIHEAM πραγματοποιήθηκε στο ΜΑΙΧ

Ημερομηνία:

Τη Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Ιουνίου διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων το 140ο  Διοικητικό Συμβούλιο του CIHEAM (International Center for Advanced Mediterranean Agronomic Studies – https://www.ciheam.org), διεθνούς οργανισμού όργανο του οποίο αποτελεί το ΜΑΙΧ.

Από την ίδρυσή του το 1962, το CIHEAM αποτελεί ένα οργανισμό  της Μεσογείου που ασχολείται με τη βιώσιμη ανάπτυξη της γεωργίας και της αλιείας, την ασφάλεια των τροφίμων και της διατροφής καθώς και την ανάπτυξη των αγροτικών και παράκτιων περιοχών.

Αποτελείται από 13 κράτη μέλη (Αλβανία, Αλγερία, Αίγυπτο, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Λίβανο, Μάλτα, Μαρόκο, Πορτογαλία, Ισπανία, Τυνησία και Τουρκία) εδρεύει στο Παρίσι και λειτουργεί μέσω των 4 Ινστιτούτων που εδρεύουν στο Μπάρι (Ιταλία ), Χανιά (Ελλάδα), Μονπελιέ (Γαλλία) και Σαραγόσα (Ισπανία). Τα Ινστιτούτα του CIHEAM παρέχουν μεταπτυχιακές σπουδές και παράλληλα συμμετέχουν στην εκτέλεση ερευνητικών προγραμμάτων, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καλύπτοντας περισσότερες θεματικές ενότητες.

Στο διοικητικό συμβούλιο του CIHEAM συμμετείχαν εκπρόσωποι των χωρών μελών του CIHEAM οι Διευθυντές των 4 Ινστιτούτων (Μπάρι, Χανιά, Μονπελιέ και Σαραγόσα ) και στελέχη από την έδρα του οργανισμού στο Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου παρουσιάστηκαν οι ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες  που πραγματοποίησαν τα Ινστιτούτα και η Γενική Γραμματεία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 στα πλαίσια της εφαρμογής του CAPMED 2025 (Σχέδιο Δράσης 2025 για τη Μεσόγειο – https://www.ciheam.org/en/strategic_agenda_2025) σύμφωνα με τις 4 θεματικές προτεραιότητες: Προστασία του πλανήτη, Ασφάλεια τροφίμων και διατροφή, Αειφόρος και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη  και κρίσεις και επανα-προσαρμοστικότητα. Επίσης αποφασίστηκε η διοργάνωση της επόμενης συνάντησης των Υπουργών Γεωργίας των χωρών μελών του CIHEAM στην Τυνησία το Σεπτέμβριο του 2019.

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ και οι λοιποί συμμετέχοντες ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν θερμά το προσωπικό του ΜΑΙΧ για την πρότυπη διοργάνωση του Διοικητικού Συμβουλίου στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...