Το 2020 οι ΗΠΑ κατέγραψαν τους περισσότερους θανάτους στην ιστορία τους

Κανένα σχόλιο

To 2020 είναι και επίσημα η πιο θανατηφόρα χρονιά στην ιστορία των ΗΠΑ, με τους θανάτους να αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3 εκατομμύρια για πρώτη φορά – λόγω κυρίως της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα τελικά δεδομένα θνησιμότητας για το τρέχον έτος δεν θα είναι διαθέσιμα σύντομα. Ωστόσο, οι πρώτοι αριθμοί δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε τροχιά για να φτάσουν μέχρι και τους 3,2 εκατομμύρια θανάτους ή απλά 400.000 θανάτους περισσότερους από το 2019.

Με άλλα λόγια, θα σημειωθεί μια ραγδαία αύξηση των θανάτων που αγγίζει σε ποσοστό το 15% και υπάρχει κίνδυνος να είναι μεγαλύτερος αν καταμετρηθούν όλοι οι θάνατοι.

"Sponsored links"

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση θνησιμότητας από το 1918, όταν δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στον Α ’Παγκόσμιο Πόλεμο και εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί πέθαναν από την Ισπανική Γρίπη του 1918. Οι θάνατοι αυξήθηκαν 46% εκείνο το έτος, σε σύγκριση με το 1917.

Η COVID-19 σκότωσε περισσότερους από 318.000 Αμερικανούς το 2020 και συνεχίζει. Οι προβλέψεις στις αρχές του έτους δεν ήταν σε καμία περίπτωση τόσο απαισιόδοξες.

Η πανδημία έβαλε «φρένο» στα αισιόδοξα στατιστικά που είχε αφήσει πάνω του το 2019, καθώς είχε μειωθεί το ποσοστό θνησιμότητας συγκριτικά με προηγούμενα έτη, λόγω της μείωσης των καρδιακών παθήσεων και των θανάτων από καρκίνων. Το προσδόκιμο ζωής είχε αυξηθεί για μερικές εβδομάδες, ενώ φέτος ίσως μειωθεί έως και τρία ολόκληρα χρόνια, σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Άντερσον, από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Οι θάνατοι συνήθως αυξάνονται κατά περίπου 20.000 σε 50.000 κάθε χρόνο, κυρίως λόγω της γήρανσης και του αυξανόμενου πληθυσμού του έθνους.

Τέλος, οι θάνατοι των αυτοκτονιών μειώθηκαν το 2019 σε σύγκριση με το 2018, αλλά οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι δεν συνέχισαν να μειώνονται φέτος, ανέφεραν οι Άντερσον και άλλοι. Οι θάνατοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών επιδεινώθηκαν.

Associated Press

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις