Το 57% των Γερμανών έτοιμοι να κάνουν κράτηση διακοπών μόλις χαλαρώσουν τα μέτρα, αλλά…

Κανένα σχόλιο

Το 57% των Γερμανών σκοπεύουν να κάνουν κράτηση διακοπών μόλις χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, με τα ταξίδια στην Ευρώπη να υπερτερούν στις προτιμήσεις τους κατά 80% σε σχέση με τους υπόλοιπους προορισμούς.

Οι διακοπές εσωτερικού είναι οι δημοφιλέστερες (40%) ενώ ακολουθούν τα ταξίδια στην Αυστρία (16%).

Το 20% δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ιταλία ή την Ισπανία φέτος.

"Sponsored links"

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα έρευνας του Πανεπιστημίου Fresenius Εφαρμοσμένων Επιστημών στο Βερολίνο, η οποία διεξήχθη από τις 22 Απριλίου έως τις 3 Μαϊου σε δείγμα 772 Γερμανών ηλικίας από 16 έως 84 ετών.

Το 98% δήλωσε ότι αξιολογεί την οικονομική κατάσταση όπως διαμορφώνεται από την κρίση του κορωνοϊού ως τουλάχιστον μεσαίας σημασίας στην ταξιδιωτική τους συμπεριφορά.

Το σημαντικότερο κριτήριο για τα επόμενα ταξίδια είναι η προσωπική οικονομική κατάσταση για το 83%.

Η πολιτική κατάσταση, οι κανονισμοί υγιεινής και η ιατρική περίθαλψη στον προορισμό είναι εξαιρετικής σημασίας για το 80%.

Μόλις το ένα τρίτο των ερωτηθέντων είπαν ότι σκοπεύουν να κάνουν κράτηση για τις επόμενες διακοπές τους μέσω τουρ οπερέιτορ ή παραδοσιακού ταξιδιωτικού γραφείου. Αντίθετα, το 57% προτιμά απευθείας κράτηση στο ξενοδοχείο ή (το 52%) μέσω διαδικτυακών portal. Οι Γερμανοί μεγαλύτερης ηλικίας κάνουν περισσότερες άμεσες κρατήσεις στα ξενοδοχεία ( online / offline ) και λιγότερες μέσω διαδικτυακών portal (π.χ. booking.com) σε σύγκριση με τις νεότερες γενιές.

Τα εξοχικά σπίτια και διαμερίσματα αξιολογήθηκαν ως σημαντικά ή πολύ σημαντικά από τους μισούς ερωτηθέντες όσον αφορά την επιλογή καταλύματος. Ακολουθούν τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα (32%) και η ημιδιατροφή (28%) ενώ τα πακέτα all inclusive έχουν χάσει σημαντικό έδαφος.

Ο δημοφιλέστερος τρόπος μετακίνησης είναι το αυτοκίνητο (82%) και ακολουθούν οι αερομεταφορές (62%) κυρίως σε μακρινές αποστάσεις εντός Ευρώπης.

Το 70% πιστεύει ότι η κρίση έχει μεγάλη ή μέτρια θετική επίδραση στο περιβάλλον. Ωστόσο μόνο το 27% προτίθεται να μην ταξιδέψει στο μέλλον για να μειώσει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις