Το Facebook παραδέχεται λογοκρισία του άρθρου για το Ολοκαύτωμα στην Κάντανο και τη Χρυσή Αυγή και απολογείται στον Μπογιόπουλο

Κανένα σχόλιο

Το Facebook «ομολόγησε» ότι προχώρησε σε αφαίρεση της δημοσίευσης από το προφίλ του Νίκου Μπογιόπουλου και απολογείται, ζητώντας «συγγνώμη» και αφήνοντας εκτεθειμένη τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, η οποία ανέφερε ότι δεν επρόκειτο για λογοκρισία αλλά για… «γκριζάρισμα» της φωτογραφίας

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης (5/6/2018) στο προσωπικό προφίλ «Νίκος Μπογιόπουλος» εστάλη μήνυμα από την εταιρεία που διαχειρίζεται το Facebook.

Με το μήνυμα η εταιρεία ομολογεί ότι διέπραξε λογοκρισία κατά του αντιναζιστικού άρθρου του Νίκου Μπογιόπουλου στον «Ημεροδρόμο», με τίτλο «Τι κάνατε στην Κάνδανο, Κασιδιάρη;».

"Sponsored links"

Όπως αναφέρει η εταιρεία έγινε «λάθος». Ταυτόχρονα, στο μήνυμα καταγράφεται ότι το Facebook προχώρησε σε αφαίρεση της δημοσίευσης από το προφίλ του Νίκου Μπογιόπουλου και απολογείται, ζητώντας συγγνώμη. Σημειώνει, μάλιστα, ότι επαναφέρει το περιεχόμενο που είχε αφαιρέσει.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε λόγω της λογοκρισίας και μετά από πλήθος διαμαρτυριών, ακόμα και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το θέμα προχώρησε σε παρέμβαση ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στο Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν και υπήρξαν εκτενείς αναφορές στα ελληνικά ΜΜΕ.

Το γεγονός ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται το Facebook αποδέχτηκε το απαράδεκτο της ενέργειας, ομολόγησε τη λογοκρισία, και προχώρησε στην αποκατάσταση της ανάρτησης που αφαίρεσε, κρίνονται καταρχάς ως θετική εξέλιξη.

Ωστόσο: Κάθε άλλο παρά πρέπει να θεωρηθεί ως λήξαν το θέμα. Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορεί να αμφισβητείται ούτε καν, κατά λάθος. Είναι, δε, αδιανόητο να διώκονται για ιδέες επειδή στρέφονται ενάντια στην θηριωδία του ναζισμού, λόγω της τεχνητής νοημοσύνης του Facebook.

Τι λέει η Χρυσή Αυγή

Η πλήρης γελοιοποίηση της Χρυσής Αυγής!

Η εξέλιξη υπήρξε διπλά θετική, διότι ταυτόχρονα με την υπαναχώρηση της Facebook ήρθε και η πλήρης αποκάλυψη των χρυσαυγιτών.

Για κακή τύχη των ναζί, μια ώρα πριν το ίδιο το Facebook ομολογήσει τη λογοκρισία και ζητήσει συγγνώμη, είχε εμφανιστεί η Χρυσή Αυγή η οποία με την μέθοδο του γκαιμπελισμού επιχείρησε να αμφισβητήσει την λογοκρισία που, όμως, η ίδια η Facebook παραδέχτηκε μια ώρα αργότερα!

"Sponsored links"

Ετσι οι χρυσαυγίτες υπήρξαν οι μόνοι που υπερασπίστηκαν τη λογοκρισία. Ηταν οι μόνοι που δεν είδαν καμία λογοκρισία κατά του άρθρου για το Ολοκαύτωμα της Κανδάνου. Ηταν οι μόνοι που δεν τους ενόχλησε (γιατί άραγε;…)  η λογοκρισία ενός άρθρου που παρουσίαζε την ναζιστική κτηνωδία και αντίθετα πάσχισαν να την παρουσιάσουν σαν… μη γενόμενη και να την εμφανίσουν σαν συνήθη διαδικασία…

Συγκεκριμένα στην επίσημη ιστοσελίδα  της Χρυσή Αυγής αναρτήθηκε (στις 20.00) κείμενο στο οποίο – εν μέσω πολλών «καλολογικών» στοιχείων – γινόταν λόγος για  «δήθεν λογοκρισία του Facebook στον Μπογιόπουλο». Ως υπερασπιστές, δε, της λογοκρισίας χαρακτήρισαν την καταγγελία «καταγέλαστη»…

Η κακοτυχία, όμως, των καταγέλαστών ναζιστόμουτρων ήταν τέτοια που το κείμενο που ανέβασαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους ήρθε να το γελοιοποιήσει μια ώρα μετά το ίδιο το Facebook, το οποίο παραδέχτηκε όσα εκείνοι προσπάθησαν να βαφτίσουν σαν «ανύπαρκτο» γεγονός!

Το δημοσίευμα τους (παρατίθεται παρακάτω), που όπως φαίνεται και στη φωτογραφία ανέβηκε μια ώρα περίπου πριν την απολογία της εταιρείας που διαχειρίζεται το Facebook, είναι μια πρώτης τάξεως απόδειξη και για το ποιοι κρύβονται πίσω από την προσπάθεια να στοχοποιηθεί το κείμενο, αλλά και των μεθόδων που χρησιμοποίησαν.

Και μόνο η ανάγνωση του κειμένου των ναζί της Χρυσής είναι αρκετή για να αποδείξει το μέγεθος του γκαιμπελισμού τους, αλλά και της αυτογελοιοποίησής τους.

Το παραθέτουμε:

«Χαλάει τον κόσμο τις τελευταίες μέρες το σταλινικό υπόλειμμα που ακούει στο όνομα Μπογιόπουλος, «καταγγέλλοντας» δήθεν λογοκρισία του από το Facebook.

Σύμφωνα με την καταγέλαστη «καταγγελία» του, «το Facebook, μετά από αιτήματα που δέχτηκε, μπλόκαρε το προφίλ «Νίκος Μπογιόπουλος» εξαφανίζοντας ταυτόχρονα την ανάρτηση με τίτλο «Τι κάνατε στην Κάνδανο, Κασιδιάρη;» που είναι άρθρο δημοσιευμένο στον «Ημεροδρόμο».

Στην πραγματικότητα, το Facebook (κατά πάγια τακτική του σε τέτοιες εικόνες…) «γκριζάρισε» όχι την ανάρτηση, αλλά μια φωτογραφία με εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς, με την σημείωση ότι «η φωτογραφία αυτή μπορεί να δείχνει βίαιο ή σκληρό περιεχόμενο».

Όπως δε γνωρίζουν όλοι οι χρήστες (ακόμα και τα παιδιά του δημοτικού!), μπορούν να «πατήσουν» πάνω στην φωτογραφία και να την δουν κανονικά, «με δική τους ευθύνη», ενώ στην συνέχεια δίνονται οι επιλογές «Εμφάνιση φωτογραφίας» και «Να καλυφθεί η φωτογραφία».

Δηλαδή, παραμύθι κυρά μου είναι η «λογοκρισία»…

Αυτά ισχυρίστηκαν τα ναζίδια. Μόνο που ήρθε, μόλις μια ώρα αργότερα, η ίδια η Facebook, να τους διαψεύσει. Αυτό στη γλώσσα των κανονικών ανθρώπων λέγεται «ξεβράκωμα». Στη γλώσσα των «εγέρθουτου» δεν γνωρίζουμε πως λέγεται.

imerodromos.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις