15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το Mega επιστρέφει στις οθόνες και θα μεταδίδει παιχνίδια της Ευρωλίγκα

Ημερομηνία:

Αρχικά η είδηση ότι το Mega επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση μετά από ενάμιση χρόνο απουσίας έπεσε “σαν κεραυνός εν αιθρία”, αλλά πλέον είναι γεγονός. Το «μεγάλο» κανάλι είχε διακόψει οριστικά την εκπομπή του από όλα τα μέσα στις 20 Νοεμβρίου 2018, όταν σταμάτησε και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες Nova και Cosmote TV. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε επί σειρά ετών το κανάλι, έκαναν το μέλλον του αβέβαιο με αποτέλεσμα αρχικά να κόψει τις ζωντανές εκπομπές και σταδιακά να οδηγηθεί στο κλείσιμο.

Το Νοέμβριο του 2018 λοιπόν, ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της χώρας “έριξε μαύρο” και σταμάτησε να εκπέμπει έπειτα από 29 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Όμως, προ λίγων ημερών, το Mega επέστρεψε με ένα νέο χρωματιστό λογότυπο και το πασίγνωστο σε όλους ηχητικό σήμα του καναλιού.

Τα σενάρια για πιθανή «επανεκκίνηση» του καναλιού πυροδοτήθηκαν όταν ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης αγόρασε το σήμα και την ταινιοθήκη του Mega. Αυτά τα δύο κόστισαν στην εταιρία Alter Ego του κ. Μαρινάκη 40 εκατ. ευρώ και φυσικά μια τέτοια επένδυση άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή του Mega channel.

To νέο πρόγραμμα του καναλιού ξεκίνησε στις 6 το πρωί με την ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», την οποία παρουσιάζουν ο Νίκος Φιλιππίδης και η Μπάγια Αντωνοπούλου. Κατά τη διάρκεια της μέρας το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ενημερωτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων, παλιές καθημερινές σειρές το μεσημέρι, μαγειρική εκπομπή με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου, εμβληματικές σειρές του Mega από το απόγευμα, βραδινά talk show αλλά και ειδικό πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο. Ήδη το κανάλι έχει υπογράψει συνεργασία με το Γιώργο Καπουτζίδη ενώ αναμένεται να συνεργαστεί και με άλλους σημαντικούς ανθρώπους της τηλεόρασης για τις νέες σειρές της επόμενης σεζόν.

Όμως, σημαντικό κομμάτι του προγράμματος θα είναι και η αθλητική ενημέρωση. Εκτός από ζωντανές εκπομπές για ανάλυση και σχολιασμό των αθλητικών πεπραγμένων, το Mega θα έχει και το δικαίωμα μαγνητοσκοπημένης μετάδοσης των αγώνων της Ευρωλίγκα για τις ελληνικές ομάδες -Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Φέτος, τα ματς της διοργάνωσης αναμένονται συναρπαστικά και το στοίχημα Ευρωλίγκα της bwin δείχνει κορυφαία φαβορί την Εφές, τη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Nova έχει πληρώσει αδρά για τα πλήρη δικαιώματα αναμετάδοσης όλων των αγώνων της Ευρωλίγκα, όμως το Mega κατάφερε να κατοχυρώσει τη μαγνητοσκοπημένη προβολή των αγώνων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Έτσι θα μπορούν να παρακολουθήσουν κάποιους αγώνες άμεσα και οι μη έχοντες συνδρομητική τηλεόραση.

Το «μεγάλο κανάλι» επέστρεψε και μάλιστα πολύ δυνατά, κρατώντας τα παλιά του, υψηλά στάνταρ και έχοντας ακόμα πολλούς άσσους στο μανίκι του. Με την καινούργια σεζόν, αναμένεται ότι θα ανανεωθούν οι σειρές οι οποίες το έκαναν περισσότερο γνωστό και θα ολοκληρωθεί επίσης η πολιτική και αθλητική ενημέρωση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ