Τρέχει ξυπόλητος στον χιονισμένο Ψηλορείτη ο Κρητικός μαραθωνοδρόμος Ιδομενέας Αβραμάκης | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Ο Ιδομενέας Αβραμάκης πρόκειται για τον άνθρωπο που επέστεψε από το θάνατο στη ζωή, όταν ξύπνησε απρόσμενα από κώμα 22 ημερών κατόπιν εγχείρησης στους λεμφαδένες, πριν αρκετά χρόνια.

Ο Ιδομενέας Αβραμάκης κλέβει τις εντυπώσεις όχι μόνο το πώς βλέπει τη ζωή και την ελευθερία αλλά και για το ότι τρέχει… ξυπόλητος σε αγώνες δρόμου καθώς όπως είναι γνωστό αποχωρίστηκε τα παπούτσια του από το 2009.  Ήταν μάλιστα κάτι που τράβηξε τη προσοχή της σκηνοθέτιδος Ελιάνας Αμπραβανέλ, όταν την προσπέρασε στον πρώτο της Μαραθώνιο.

Σε σχετικό βίντεο που δημιούργησε ο Νίκος Σαράντος γράφει τα εξής:

"Sponsored links"

Ο ξυπόλυτος στα χιόνια μαραθωνοδρόμος. Μια απρόσμενη έκπληξη με περίμενε πριν μερικές μέρες που βρέθηκα στον χιονισμένο Ψηλορείτη. Καθώς είχα πάρει τον δρόμο της επιστροφής δεν πίστευα στα μάτια μου όταν απέναντι μου αντίκρισα έναν άνθρωπο που έτρεχε ξυπόλυτος στα χιόνια.

Αμέσως επιστράτευσα τον εξοπλισμό μου και δεν έχασα την ευκαιρία να του μιλήσω και να μάθω την ιστορία του. Ήταν ο Ιδομενέας, ένας άνθρωπος γεμάτος ζωντάνια και δίψα για την ζωή και την φύση.

Όπως μου είπε είναι μαραθωνοδρόμος και τα τελευταία δώδεκα χρόνια πέταξε τα παπούτσια μετά από μια περιπέτεια υγείας που είχε. Τον θεωρούσαν νεκρό, ότι δεν θα τα κατάφερνε. Εκείνος όμως βγήκε νικητής και ξαναγεννημένος όπως χαρακτηριστικά λέει. ”ήμουν νεκρός και ξαναγεννήθηκα, πέταξα τα παπούτσια και τρέχω ξυπόλυτος για να νιώθω όσο γίνεται πιο κοντά στην φύση” Το μήνυμα που στέλνει είναι ” πετάξτε τα παπούτσια και βγείτε να περπατήσετε και να τρέξετε ξυπόλητοι για να νιώσετε κοντά στην φύση”

Όσο για το κρύο και τα χιόνια δεν τον επηρεάζουν ούτε του είναι εμπόδιο για χαρεί την προπόνηση του στον πανέμορφο χιονισμένο Ψηλορείτη.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις