Τρέχουν, τώρα, για να αποφευχθεί η αποπομπή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το διεθνές κίνημα

Κανένα σχόλιο

Την αυτόματη ενεργοποίηση του καθεστώτος αναστολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού απ’ όλα τα διεθνή όργανα του κινήματος την 1η Ιανουαρίου 2019, είναι αποφασισμένος να αποτρέψει ο νέος πρόεδρός του, Ανδρέας Μαμαντόπουλος, ο οποίος εξελέγη σε έκτακτη συνεδρίαση του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, στις 5 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να ξεκινήσει αγώνα δρόμου, ώστε να προλάβει τα χρονοδιαγράμματα για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν με στόχο την επικαιροποίηση του καταστατικού, για την εγγραφή νέων μελών και τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών με διευρυμένη εκλογική βάση.

Αυτά, άλλωστε, αποτελούν προαπαιτούμενα για να ανακληθεί η απόφαση αναστολής της ιδιότητας του μέλους σε βάρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

"Sponsored links"

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία εκπρόσωπων της διεθνούς ομοσπονδίας και της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού που εργάζονται στη χώρα μας, ο κ. Μαμαντόπουλος, μίλησε για «παράτυπες ενέργειες εδώ και χρόνια στους κόλπους του συλλόγου» και για «μη τήρηση των προϋποθέσεων για την λειτουργία του», με αποτέλεσμα όπως είπε, να φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση.

«Νέα στάση του διοικητικού συμβουλίου, είναι η στενή και αρμονική συνεργασία με τα όργανα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και την ελληνική Πολιτεία, που θα συμβάλει τελικώς στην αποφυγή του συγκεκριμένου δυσμενούς μέτρου, το οποίο ήδη προκαλεί αισθητές επιπτώσεις στον εθνικό σύλλογο».

Ο κ. Μαμαντόπουλος έδωσε έμφαση στον εκσυγχρονισμό και τον εκδημοκρατισμό του συλλόγου, ώστε όπως είπε, να μην αποτελεί «ένα κλειστό κλαμπ», τονίζοντας ότι η διοίκηση του ΕΕΣ θα προχωρήσει άμεσα στην έγκριση του νέου καταστατικού, λαμβάνοντας υπόψη τις υποδείξεις της διεθνούς ομοσπονδίας στην διεξαγωγή καταστατικής συνέλευσης εντός του τρέχοντος έτους, στην εγγραφή νέων μελών, και τέλος στην πραγματοποίηση νέων δημοκρατικών εκλογών με ευρεία κοινωνική βάση.

«Ο ΕΕΣ έπρεπε να έχει εκσυγχρονιστεί και να εκδημοκρατιστεί εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα, τρέχουμε να προλάβουμε τις ημερομηνίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαμαντόπουλος. Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα προλάβουμε και ο ΕΕΣ δεν θα αποπεμφθεί».

Ιδιαίτερα αιχμηρή για τον προηγούμενο πρόεδρο, Νικόλαο Οικονομόπουλο, ήταν κατά την τοποθέτησή της, η αντιπρόεδρος του συλλόγου Βασιλική Κωνσταντινίδου, κατηγορώντας τον για «σοβαρή χρονοτριβή, σοβαρή περιφρόνηση στις ημερομηνίες που είχαν τεθεί», με αποτέλεσμα όπως είπε, να υπάρξουν καθυστερήσεις. Η τακτική ρήξης, πρόσθεσε, δεν είναι η τακτική που θα βοηθήσει τον ΕΕΣ να εκσυγχρονιστεί και εκδημοκρατισθεί.

Η διοίκηση εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα, ότι η έμπρακτη απόδειξη της διάθεσής της για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και εκδημοκρατισμό του Οργανισμού θα τύχει της κατανόησης της διεθνούς ομοσπονδίας.

Μάλιστα, χθες, ο κ. Μαμαντόπουλος είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του γραφείου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού-Ερυθράς Ημισελήνου στην Ελλάδα, Ρουμπέν Κάνο, από τον οποίο και ζήτησε τη συμπαράσταση της διεθνούς ομοσπονδίας, προκειμένου η διοίκηση του ΕΕΣ να ολοκληρώσει με επιτυχία την αποστολή της, στο χρονικό διάστημα που απομένει.

Ο Ρουμπέν Κάνο από την πλευρά του, δήλωσε ότι η διεθνής ομοσπονδία θα συνεχίσει να συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο τον ΕΕΣ, ώστε ο σύλλογος να αποκτήσει μία στέρεα κοινωνική βάση και σύντομα να αποτελέσει παρελθόν η δυσάρεστη εξέλιξη της ενεργοποίησης της αναστολής.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις