15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τραγέλαφος: Στέλνει 85χρονους από Πέλλα σε Κάρπαθο για… εμβολιαστική κρουαζιέρα

Ημερομηνία:

Απίθανες όσο και τραγελαφικές καταστάσεις φέρνει στο προσκήνιο η εγκαινίαση της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και τα παρατράγουδα που προκύπτουν όσον αφορά στο πού καλούνται να εμβολιαστούν υπέργηροι συνάνθρωποί μας άνω των 85 ετών.

Αίσθηση αλλά και μειδίαμα προκάλεσε καταγγελία που δημοσιοποίησε η Εφσυν για ζευγάρι ηλικιωμένων από την Αριδαία Πέλλας που έλαβαν χθες το ξημέρωμα sms, να μεταβούν στις 18 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 10 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου «Αγιος Ιωάννης», προκειμένου να… εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού!

Επόμενη προσπάθεια σε… ένα μήνα

Το ραντεβού το έκλεισε ο γιος τους με χειροκίνητο τρόπο και τώρα με βάση τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, θα πρέπει να ξαναπροσπαθήσει τον… επόμενο μήνα.

Η οδηγία είναι σαφής στις 13 ερωτήσεις-απαντήσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδιο το emvolio.gov.gr

«Δεν μπόρεσα να προσέλθω στο ραντεβού που είχα κλείσει. Τι πρέπει να κάνω;

Θα μπορέσετε να κλείσετε νέο ραντεβού με οποιονδήποτε από τους τρόπους που περιγράφονται παραπάνω, όμως θα πρέπει να περάσει ένας μήνας από την ημέρα του ραντεβού που ακυρώθηκε.»

Εμβολιαστικός… τουρισμός

Τα περιστατικά που αναφέρθηκαν χθες αγγίζουν τα όρια του τραγέλαφου, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μιλά για αρρυθμίες στις πλατφόρμες που γίνεται προσπάθεια να αποκατασταθούν και τα θύματα του «εμβολιαστικού τουρισμού» σπεύδουν να ζητήσουν αλλαγές στα ραντεβού που τους ήρθαν μέσα από το αυτοματοποιημένο σύστημα.

Στα κοινωνικά δίκτυα έγινε χθες «πανηγύρι» όταν αναρτήθηκε το sms που έλαβε τρίτος ηλικιωμένος από την Θεσσαλονίκη για να εμβολιαστεί, και εκείνος, στην Κάρπαθο, στο ίδιο νοσοκομείο με το ζευγάρι από την Αριδαία, την ίδια μέρα αλλά διαφορετική ώρα.

Σύμφωνα με την efsyn.gr, μικρότερης εμβέλειας «κρουαζιέρες» αναφέρθηκαν επίσης για ηλικιωμένους που ζουν ήδη σε νησιά. Από κατοίκους της Ρόδου, τούς ζητήθηκε να παρουσιαστούν σε Κω, Κάλυμνο και Λέρο, ενώ ηλικιωμένοι από τη Σύρο έλαβαν μήνυμα να πάνε στη Σαντορίνη. Κατά τα λοιπά, στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θεωρούν ότι το σύστημα λειτουργεί ομαλά και γι’ αυτό ακύρωσαν χθες τον διαγωνισμό για προμήθεια εναλλακτικής πλατφόρμας κόστους 896.520 ευρώ που είχε καταγγείλει προχθές το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ