Τραμπ: «Νομίζουν ότι θα πάμε σε πόλεμο με μέλος του ΝΑΤΟ; Οι Κούρδοι ίσως αφήνουν επίτηδες ελεύθερους τζιχαντιστές»

Κανένα σχόλιο

Με ένα μάλλον ασυνάρτητο tweet -το οποίο, πάντως, περιέχει και τον πυρήνα της πολιτικής του- σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τις εξελίξεις στη Συρία.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ έγραψε ότι «δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε έναν πόλεμο μεταξύ λαών που αντιμάχονται ο ένας τον άλλο για 200 χρόνια. Η Ευρώπη είχε την ευκαιρία να πάρει τους αιχμαλώτους του ISIS, αλλά δεν ήθελαν να αναλάβουν το κόστος. “Ας πληρώσουν οι ΗΠΑ”, είπαν».

Και το μπέρδεμα δεν τελείωσε εδώ: «Οι Κούρδοι ίσως απελευθερώνουν (σ.σ. τζιχαντιστές) για να αναμειχθούμε εμείς. Τους ξαναπιάνουν εύκολα οι Τούρκοι ή τα Ευρωπαϊκά κράτη, από τα οποία πολλοί προέρχονται, αλλά πρέπει να κινηθούν γρήγορα. Έρχονται μεγάλες κυρώσεις στη Τουρκία. Στα αλήθεια υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι θα πάμε σε πόλεμο με το μέλος του ΝΑΤΟ, Τουρκία; Θα τελειώσουν οι αιώνιοι πόλεμοι».

"Sponsored links"

Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις