14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τρεις οι νεκροί από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Κρήτης

Ημερομηνία:

Τραγική εξέλιξη είχε η βύθιση σκάφους με μετανάστες στα ανοιχτά της Κρήτης, καθώς όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Ναυτιλίας ανασύρθηκαν από τη θάλασσα τρεις νεκροί.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των αλλοδαπών που ναυάγησαν το απόγευμα της Δευτέρας, στη θαλάσσια περιοχή 12 ν.μ. ανατολικά της Κρήτης.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε το απόγευμα για τη δυσχερή θέση στην οποία βρισκόταν σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην περιοχή έσπευσε ένα παραπλέον πλοίο το οποίο ενώ αρχικά εντόπισε το εν λόγω σκάφος να πλέει σε κοντινή απόσταση, στη συνέχεια αυτό βυθίστηκε. Επιπρόσθετα, στην περιοχή έσπευσαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επιπλέον παραπλέοντα πλοία.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι 53 αλλοδαποί οι οποίοι μεταφέρονται στην Κάρπαθο, ενώ στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφού πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως έως και 7 μποφόρ.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ