Τριήμερο εκδηλώσεων για την Προφορική Ιστορία

Κανένα σχόλιο

Με ένα τριήμερο εκδηλώσεων η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων «έκλεισε» χθες τη 2η φάση του Προγράμματος Προφορικής Ιστορίας στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Το έργο προέκυψε από τη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και περιελάμβανε 3 διακριτές φάσεις

Η Πρώτη αναπτύχθηκε από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 με την επιμόρφωση ομάδας 18 ερευνητών Προφορικής Ιστορίας.

"Sponsored links"

Η Δεύτερη φάση αναπτύχθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2010 με το ερευνητικό πρόγραμμα συγκέντρωσης προφορικών μαρτυριών στο Νομό Χανίων για 5 θεματικές ενότητες: Δεκαετία του 1940, Εργασία-Επαγγέλματα, Οικογένεια-Έμφυλες Σχέσεις, Εκπαίδευση και Μετανάστευση-Μετακινήσεις.

Η Τρίτη φάση προβλέπει τη διαμόρφωση ενός Μουσείου Προφορικής Ιστορίας στο Νομό Χανίων που θα λειτουργεί ταυτόχρονα και ως Κέντρο Μελέτης Προφορικών μαρτυριών.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις