Τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για να μην μείνουν εκτός ΑΣΕΠ 2.000 εκπαιδευτικοί για παράβολο 3 ευρώ

Κανένα σχόλιο

Τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο για παράβολο των 3 ευρώ να μην αποκλειστούν από τον διορισμό 2.000 εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σήμερα εκτός από τους προσωρινούς πίνακες που ανακοινώθηκαν.

Με πρώτο υπογράφοντα βουλευτή τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης) επισημαίνουν στην αιτιολογική έκθεση ότι «από τους  προσωρινούς πίνακες της 1ΓΕ/2019 προκήρυξης απορρίπτονται 2316 υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων 1837 υποψήφιοι με την αιτιολογία της «μη καταβολής παραβόλου»».

Επιπλέον, τονίζουν ότι «ο μεγάλος αριθμός απορριφθέντων υποψηφίων καταδεικνύει τον άδικο, ενδεχόμενο, αποκλεισμό τους, γεγονός που έχει στηλιτευτεί από θεσμικούς φορείς εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών, και εν γένει των δημοσίων υπαλλήλων».

"Sponsored links"

Υπενθυμίζουν ακόμη ότι ζήτημα με την προσκόμιση του παραβόλου είχε δημιουργηθεί και στις προκηρύξεις 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019 του Α.Σ.Ε.Π., για το οποίο οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει σχετική τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Πρόγραμμα παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων».

Με την προτεινόμενη διάταξη φέρνουν ρύθμιση στη Βουλή σύμφωνα με την οποία «αιτήσεις, που υποβλήθηκαν στα πλαίσια της προκήρυξης 1ΓΕ/2019  του Α.Σ.Ε.Π. χωρίς να συνοδεύονται από νομίμως εκδοθέν παράβολο δημοσίου Ταμείου, θεωρούνται έγκυρες και λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη από το Α.Σ.Ε.Π. για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της ως άνω προκήρυξης, εφόσον οι υποψήφιοι εντός μηνός από την δημοσίευση του παρόντος εκδώσουν και προσκομίσουν με αίτησή τους, ισόποσο παράβολο, ασχέτως ημερομηνίας εκδόσεως και εξόφλησης αυτού».

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ηγουμενίδης συμμετείχε στη σύσκεψη που διοργάνωσαν πριν λίγες ημέρες στο Ηράκλειο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», όπου συζητήθηκαν πτυχές της τροπολογίας που βρισκόταν υπό κατάθεση, έπειτα και από τη συστηματική άρνηση του Υπουργείου να τοποθετηθεί για το θέμα και στις συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις – πτυχές που μεταφέρθηκαν και συζητήθηκαν άμεσα με το γραφείο του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή και την τροπολογία, ο βουλευτής Ηρακλείου επανέλαβε ότι «Η τροπολογία ρυθμίζει επαρκώς μια αδικία που εδώ και μέρες τρέχει σε βάρος 2.000 εκπαιδευτικών που το Δημόσιο Σύστημα Παιδείας έχει άμεση ανάγκη. Η υιοθέτησή της αποτελεί μονόδρομο για την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Σε διαφορετική περίπτωση σηματοδοτεί και μια ακόμη ρήξη της Κυβέρνησης με τον κόσμο των εκπαιδευτικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται αταλάντευτα υπέρ της άρσης οποιασδήποτε αδικίας σε βάρος των εκπαιδευτικών και έμπρακτα σήμερα φέρνουμε στη Βουλή μια ρύθμιση με την δίκαιη και ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις