Τσίπρας: Αυτές είναι οι 12 δεσμεύσεις μας για τη νέα τετραετία

Κανένα σχόλιο

Στις 12 πιο εμβληματικές δεσμεύσεις, για υλοποίηση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από την επομένη των εθνικών εκλογών, επικέντρωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Μέγαρο Μουσικής για την επόμενη τετραετία. Ειδικότερα, οι κεντρικοί στόχοι-δεσμεύσεις αφορούν στην εργασία, την ανάπτυξη, τη φορολογία, το κράτος, το κοινωνικό κράτος.

Ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων:

 • «Θα ήθελα να ξεκινήσω την παρέμβασή μου λέγοντας ότι είμαστε σήμερα εδώ στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου έχοντας την πολυτέλεια για πρώτη φορά να συζητάμε για το δικό μας πρόγραμμα που καλείται να το εγκρίνει ο ελληνικός λαός γα να εφαρμοστεί την επόμενη μέρα, όχι να το εγκρίνει πρώτα η Τρόικα. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά δεν ήταν δεδομένο ότι θα συμβεί. Δεν ήταν απλό, δεν ήταν βέβαιο. Κάποιοι επίμονα επέμεναν ότι δεν θα το καταφέρουμε, ότι δεν θα αντέξουμε. Όμως, θέλω να πιστεύω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού πίστεψε ότι μπορούμε. Και καταφέραμε να κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα. Η Ελλάδα δεν είναι πια η χρεοκοπημένη χώρα που παραλάβαμε το 2015, δεν είναι ο παρίας της ΕΕ, αλλά ο λαός της έχει ξανά δικαίωμα στην ελπίδα».
 • «Εμείς σήμερα εδώ που έχουμε πια συσσωρευμένη γνώση κι εμπειρία έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε το σχέδιο μας για την Ελλάδα του αύριο».
 • «Σήμερα η Ελλάδα έχει ανοιχτό το δρόμο μπροστά της. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν αυτό το ιστορικό βήμα θα ολοκληρωθεί, αν η Ελλάδα θα συνεχίσει τώρα που ανοίγουν τα φτερά της την πορεία προς το μπρος ή θα ξαναγυρίσει πίσω με πεσμένα τα φτερά στα δύσκολα και δραματικά χρόνια που ζήσαμε και που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε. Η απάντηση θα δοθεί και πάλι από τον ίδιο τον ελληνικό λαό».
 • «Κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάσει την Ελλάδα. Την ώρα που βρισκόμαστε μπροστά στο άλμα προς το μέλλον βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική απόφαση. Μας λένε οι υπαίτιοι της καταστροφής ότι το κοντέρ μηδένισε το 2015, ότι πλήρωσαν για τα λάθη τους τότε επειδή έχασαν τις εκλογές. Η εκλογική ήττα δεν εξατμίζει, επειδή παραμένουν αμετανόητοι για τα σφάλματα που έκαναν εκείνη την περίοδο. Αυτοί είναι που παρέδωσαν 13% έλλειμμα και μας οδήγησαν στα μνημόνια, αυτοί είναι που παρέδωσαν άδεια ταμεία το 2015 κι έκαναν έρμαιο ένα έθνος κάθε εκβιασμού».
 • «Τώρα μπορούμε να δώσουμε ανάσα σε όσους έβαλαν πλάτη στα δύσκολα. Τώρα η πατρίδα μας δεν χρειάζεται πια σχέδια μάχης ή σχέδια διαχείρισης της κρίσης και της καταστροφής».
 • «Δικαιούμαστε για πρώτη φορά να κυβερνήσουμε χωρίς τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τις 12 δεσμεύσεις για τη νέα τετραετία:

"Sponsored links"

 1. 500.000 νέες και ποιοτικές δουλειές
 2. Ούτε μια ώρα απλήρωτη εργασία
 3. Αύξηση κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021
 4. Μόνιμες προσλήψεις 10.000 στην Υγεία – 15.000 στην Παιδεία
 5. Όλα τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς
 6. Πράσινη ανάπτυξη
 7. Διπλασιασμός ξένων άμεσων επενδύσεων και αύξηση εξαγωγών στο 50% μέχρι το 2025
 8. Μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%
 9. Μείωση πρώτου κλιμακίου φόρου εισοδήματος στο 20%
 10. Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα έως 20.000 ευρώ.
 11. Πλήρως ψηφιοποιημένο Δημόσιο
 12. Πολιτικός γάμος για ομόφυλα ζευγάρια.

Τι έγραψε στο twitter, ποιοι μίλησαν

Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού πίστεψε ότι μπορούμε και δικαιούμαστε να σχεδιάζουμε ελεύθεροι ένα καλύτερο μέλλον. Χάρη στη δική του επιμονή κάναμε το όραμα πράξη και την ελπίδα πραγματικότητα ανέφερε νωρίτερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο twitter με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στην εκδήλωση, στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής, συμμετείχαν οι υπουργοί Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και ο Νάσος Ηλιόπουλος, την εκδήλωση συντόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει ιδιαίτερο βάρος σε νέες στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις σε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, νέες δουλειές περαιτέρω αυξήσεις στους μισθούς, μετά και την αύξηση του κατώτατου που έγινε στις αρχές του έτους, περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής ασφάλισης αλλά και στη συνέχιση μεγάλων θεσμικών τομών στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

1. Ανάπτυξη για όλους, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

2. Νέες ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς

"Sponsored links"

3. Δικαιότερη φορολογία, δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος

4. Αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις