27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Τσίπρας: Μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας θα υπερασπιστούμε την ειρήνη και τα εδάφη μας

Ημερομηνία:

Μηνύματα εντός και εκτός της χώρας έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την ακριτική Σαμοθράκη.

“Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι, και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων, ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα.

Προς τα έξω, επίσης, θέλω να στείλω το μήνυμα ότι παρά τις διαφορές στο εσωτερικό μας, οι Ελληνίδες και οι Ελληνες θα είναι ενωμένοι για να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας”, είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα έχει εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις της και πως είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την ειρήνη και την εδαφική της ακεραιότητα. «Άκουσα τον φίλο πρόεδρο Ερντογάν που διάβασε στίχους ενός ποιήματος που υμνεί τον πόλεμο», ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι εκείνος επιλέγει τους στίχους του Μπέρτολ Μπρεχτ που αναφέρει: «Στρατηγέ ο άνθρωπος είναι πολύ χρήσιμος ξέρει και να πετάει ξέρει και να σκοτώνει, έχει όμως και ένα ελάττωμα, ξέρει να σκέφτεται». «Χτίζουμε το μέλλον της χώρας σε γερά και στέρεα θεμέλια», συμπλήρωσ ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ατενίζει το μέλλον με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση.

«Έτος ορόσημο το 2019 για την Ελλάδα»

“Το 2019, είναι για την Ελλάδα ένα έτος ορόσημο. Η αφετηρία της μεγάλης ανάκαμψης. Μιας χώρας που για σχεδόν μια δεκαετία βίωσε τις ανυπολόγιστες συνέπειες μιας πρωτοφανούς κρίσης”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης.

«Οι κάτοικοι εδώ υπερασπίζονται Θερμοπύλες 365 μέρες τον χρόνο»

Η ανακήρυξη μου σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης δεν είναι μια τυπική, αλλά μια πάρα πολύ ουσιαστική, διότι γίνεται στην εσχατιά της Ελλάδας, όπου οι κάτοικοι της 365 μέρες το χρόνο υπερασπίζονται Θερμοπύλες και ταυτόχρονα δίνουν την καθημερινή μάχη της επιβίωσης, είπε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας παρακολούθησε τον εορτασμό των Θεοφανείων στο λιμάνι της Καμ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρατσισμός στην Ελλάδα: Βιασμός, κλοπές και παρακράτος στα σύνορα

Έντονη και συνεχής φαίνεται να είναι η ρατσιστική βία στην Ελλάδα, σύμφωνα με Ετήσια Έκθεση...