Τσίπρας: Σε ευπαθείς ομάδες θα δοθούν τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες

Κανένα σχόλιο

Σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων και τη στήριξη της κοινωνίας που το έχει ανάγκη θα διοχετευθούν τα χρήματα που θα εισρεύσουν στα ταμεία του Δημοσίου από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Αυτό προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εγκαινίαση τμημάτων της Ολυμπίας Οδού και πρόσθεσε ότι αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Δεσμεύομαι ότι μέχρι και το τελευταίο ευρώ αυτών των χρηματών θα κατευθυνθεί σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων και τη στήριξη της κοινωνίας που το έχει ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά.

"Sponsored links"

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι τα 246 εκατ. ευρώ είναι ένα σημαντικό ποσό, ένα «απροσδόκητα υψηλό τίμημα», που δεν είχε προϋπολογίσει η κυβέρνηση και εξήγησε ότι τα 2/3 αυτού θα μπουν στα δημόσια ταμεία έως το τέλος του χρόνου και το 1/3 έως το τέλος του 2017.

Μήνυμα εντός και εκτός της χώρας

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού σημείωσε ότι σήμερα δίνεται ένα μήνυμα τόσο εντός της χώρας όσο και εκτός της χώρας. Εντός της χώρας, πρόσθεσε, δίνεται μήνυμα ότι σε αυτόν τον τόπο σταματάει η ανομία και η ασυδοσία και πως όλοι θα είναι ίσοι απέναντι στον νόμο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μετά από 27 χρόνια ανομίας στον τηλεοπτικό χώρο μπαίνουν κανόνες και πως οι νόμοι ισχύουν για όλους.

«Ο διαγωνισμός που έληξε σήμερα έδωσε ένα απροσδόκητα υψηλό τίμημα που ταυτόχρονα δίνει το σήμα και στους ξένους επενδυτές ότι σε αυτόν τον τόπο θα υπάρχουν κανόνες και αδιάβλητοι διαγωνισμοί», συνέχισε, ενώ διεμήνησε: «Οι κυβερνήσεις δεν θα παίζουν πια παιχνιδια με διάφορα κόλπα, για να δίνουν τα έργα σε φίλους και ημέτερους. Θα υπεραπιστουμε μέχρι τέλους το δημοσιο συμφέρον».

«Η ΝΔ ταυτίστηκε με ιδιωτικά συμφέροντα»

Παράλληλα, ο Α. Τσίπρας επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι κράτησε στάση συνεπή με διαδρομή υπεράσπισης ιδιωτικών συμφερόντων, αλλά μια στάση που -όπως είπε- δεν αξίζει ούτε σε μια παράταξη που έχει ιστορία ούτε και στον τόπο.

«Ταυτίστηκε με ιδιωτικά συμφέροντα, δεν πίστεψε ότι θα πάμε κόντρα στο ρεύμα όπως κάναμε πολλές φορές 1,5 χρόνο τώρα, κόντρα στο μιντιακό κατεστημένο τους», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι καλό είναι «να παραδεχτουν το ατόπημά τους» και να αναγνωρίσουν ότι αν έμενε ανοιχτός ο αριθμός των αδειών, τα έσοδα θα ήταν γύρω στα 30 εκατ. ευρώ.
Επίσης, ζήτησε να παραδεχθούν ότι από δω και στο εξής πρέπει να υπάρξει συναίνεση για την από κοινού συγκρότηση του ΕΣΡ.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις