23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τσίπρας στο υπουργικό: Δεν θα συνεχίσουμε την πολιτική της υποτέλειας, δεν έχουμε το δικαίωμα να διαψεύσουμε τον λαό | Βίντεο

Ημερομηνία:

Συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Προτεραιότητες και βασικές κατευθύνσεις στο τραπέζι της κυβέρνησης. Ακολουθούν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής υπουργείων

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι το αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης του νέου υπουργικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές στους υπουργούς και τόνισε ότι ο χρόνος δεν περισσεύει, καθώς η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις.

Ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ζήτησε από τους υπουργούς να αποφεύγουν τις σπατάλες και τόνισε ότι προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, είναι η προστασία των ασθενέστερων, αλλά και η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη με προτάσεις για το χρέος, ώστε να προχωρήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

“Θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες. Δεν σκοπεύουμε να πάμε σε ρήξη, αλλά δεν θα συνεχίσουμε την πολιτική της υποτέλειας”, είπε ο κ. Τσίπρας.

“Η ευθύνη είναι βαριά, αλλά θα προχωρήσουμε με σχέδια, με πολιτική βούληση και τη δύναμη μιας ισχυρής και νωπής λαϊκής εντολής που δεν έχουμε, το δικαίωμα να διαψεύσουμε”, είπε ο πρωθυπουργός.

Όπως έγινε γνωστό, πέρα από τις συνεδριάσεις του υπουργικού Συμβουλίου, κάθε εβδομάδα θα συνεδριάζει υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα το Κυβερνητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Η νέα κυβέρνηση, η οποία ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, περιλαμβάνει 10 αντί 18 υπουργεία και αποτελείται από 13 υπουργούς (3 εκ των οποίων είναι Επικρατείας), 20 αναπληρωτές υπουργούς και 6 υφυπουργούς. Πρόεδρος της Βουλής, θα προταθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία θα συναντηθεί σήμερα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Μερικά σημεία από την εισαγωγική ομιλία του νέου Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο:

  • Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες έχουν προσδοκίες για ραγδαίες αλλαγές, κυρίως έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε με εντελώς διαφορετικό ύφος και ήθος. Δεν έχει άλλες εξαρτήσεις παρά τους ίδιους τους πολίτες. Σε αυτούς λογοδοτούμε για κάθε μας κίνηση. Δεν ερχόμαστε για να καταλάβουμε δομές και να απολαύσουμε προνόμια, αλλά για να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που ασκείται η εξουσία. Να κάνουμε οριστικά παρελθόν το πελατειακό κράτος. Βάζουμε τέλος στις επιδιώξεις των λίγων για. Ειμαστε όλοι υπό την κρίση και δοκιμασία των πολιτών.
  • Θέλω να έχετε κάθε στιγμή στο μυαλό σας ότι η εξουσία δεν μας ανήκει, ανήκει σε αυτούς που μας την ανέθεσαν. Σε αυτούς θα την παραδώσουμε, είμαστε υπό τη δική τους κρίση.
  • Μηδενική ανοχή σε αλλαζονεία, σπατάλες, φαινόμενα διαφθοράς.
  • Αμεση συγκρότηση της κυβέρνησης και η αλλαδή δομών στη λειτουργία της είναι μια πολύ σημαντική κατάκτηση.
  • Η χώρα όχι μόνο έχει κυβέρνηση αλλά είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε τα μανίκια να δουλέψουμε.
  • Το κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει μόνο 10 υπουργεία έναντι 18. Αποδείξαμε ότι τηρούμε τις δεσμεύσεις της, είναι κίνηση ουσίας.
  • Θέλουμε κράτος αποτελεσματικό, δίπλα στον πολίτη, χωρίς καπετανάτα, με έλεγχο και λογοδοσία.
  • Για εμας δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είμαστε κυβέρνηση ολων των Ελλήνων και θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις.
  • Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, Στόχος μας να επαναφέρουμε το αίσθημα της αξιοπρέπειας, να διαπραγματευτούμε την απομείωση του χρέους.
  • Σύνθετο και πολύπλευρο κυβερνητικό έργο:
  • 1. Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Κανένας συμπολίτης μόνος και αβοήθητος. Φαγητό, θέρμανση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μεγαλύτερός μας αντίπαλος να συγκρουστούμε με αυτή την πραγματικότητα. Είμαστε η τελευταία χώρα σε κοινωνική δικαιοσύνη στην ΕΕ
  • 2. Η στήριξη της οικονομίας ώστε να επαναλειτουργήσει. Ολοκληρωμένες πολιτικές για την ανεργία. Να επαναλειτουργήσει η μικρή επιχείρηση η οποία είναι ανατιμέτωπη με λουκέτο.
  • 3. Διαπραγμάτευση με τους εταίρους ώστε η Ελλάδα να βγει από τον φαύλο κύκλο. Είμαστε έτοιμοι με 4ετές δημοσιονομικό σχέδιο για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς για να μη δημιουργούμε ελλείμματα, αλλά και να μην επιδιώκουμε εξοντωτικά πλεονάσματα. Είμαστε έτοιμοι με προτάσεις ρεαλιστικές για το ζήτημα του χρέους και των επενδύσεων. Δέσμευση να διψεύσουμε τις Κασσάνδρες δεν θα πάμε σε ρήξη δεν θα συνεχίσουμε όμως την καταστροφή, την πολιτική της υποτέλειας. Μέσα από όλα αυτά η χώρα θα μπορεί να ανταποκρίνεται και στις υποχρεώσεις της.
  • 4. Ριζική μεταρρύθμιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, επιβολή δίκαιου φορολογικού συστήματος.
  • Κοινή συνισταμένη η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας στη χώρα μας, η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας.
  • Σύγκρουση με το κατεστημένο σε όλα τα επίπεδα
  • Μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση
  • Διαφάνεια και αντιμετώπιση διαπλοκής
  • Αντιμετώπιση φοροαποφυγής μεγάλου πλούτου
  • Αποκατάσταση λαϊκής κυριαρχίας στη χώρα
  • Αποκατάσταση αξιοπρέπειας της χώρας για το λαό μας

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=IkTNrmwMy_Q”]

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...