14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τσακαλώτος: Το αρχηγικό κόμμα είναι στα αζήτητα της Ιστορίας

Ημερομηνία:

Στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις πρόσφατες «τριβές» με τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής οικονομικού κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν πιστεύει «σε κεντρώες λύσεις» ενώ σημειώνει ότι το αρχηγικό κόμμα είναι «στα αζήτητα της ιστορίας».

Αναφέρεται εκτενώς στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και αναφέρει ότι εφόσον συνεχίζονται οι ίδιες πολιτικές, η χώρα θα οδηγηθεί σε νέα μνημόνια de facto ή de jure. Παράλληλα τάσσεται κατά ενός δεύτερου lockdown.

Σε ερώτηση για το εάν τελικά είναι πολιτικοί απατεώνες ή όχι οι κυβερνώντες, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα, ότι παραποιεί τα γεγονότα, ότι εξωραΐζει την πραγματικότητα, ότι συσκοτίζει τις προθέσεις της και τη μεροληψία της υπέρ των πλουσίων και δυνατών. Βέβαια αυτά δεν είναι καινούρια. Επαναλαμβάνονται από το σύστημα του παλαιού δικομματισμού διαχρονικά. Άλλα λένε στην αντιπολίτευση και άλλα κάνουν στην κυβέρνηση. Αποκαλυπτική είναι η στάση της στην εξωτερική πολιτική. Μακεδονομάχοι με περικεφαλαίες πέρυσι, παραδοχή (αρχικά;) της ιστορικής σημασίας της Συμφωνίας των Πρεσπών αυτή την εβδομάδα. Τα ίδια και στο μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ.»

Για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε ότι «με εκφράζει η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης στη ΔΕΘ. Συνεργαζόμαστε στενά. Προφανώς σε επιμέρους θέματα υπάρχουν διαφορετικές οπτικές, αλλά αυτό νομίζω θα έπρεπε να είναι αναμενόμενο. Ποτέ δύο άνθρωποι δεν μπορούν να συμφωνούν σε όλα τα θέματα”. Σε ερώτηση για το αν απειλείται από κάποιον ο Αλέξης Τσίπρας και αν υπάρχουν τάσεις αμφισβήτησης ή υπάρχουν εντάσεις για τη στρατηγική, ο ίδιος τόνισε ότι “Καμία τέτοια τάση δεν υπάρχει. Όπως και κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο κόσμος αγαπά και προσβλέπει στον Αλέξη Τσίπρα. Στρατηγική είναι βαριά λέξη. Κανείς δεν την έχει στην τσέπη του και στον βαθμό που μιλάμε για τον κοινωνικό ανασχηματισμό, την αναζητάμε όπως όλα τα κόμματα της Αριστεράς. Αν μιλάμε για πολιτική τακτική, υπάρχουν πράγματα που βλέπουμε ότι έχουν αποτελέσματα και πράγματα που θα μπορούσαμε ως κόμμα να κάνουμε διαφορετικά. Εξάλλου η πολιτική δεν είναι ούτε μονοσήμαντη ούτε στατική.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ