«Τσεκούρι» στο δώρο Χριστουγέννων για χιλιάδες εργαζόμενους

Κανένα σχόλιο

Ανατρέπουν τα δεδομένα στον υπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων οι αναστολές συμβάσεων, καθώς για χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι βγήκαν σε αναστολή, δεν θα υπολογιστεί με τον ονομαστικό μισθό, αλλά με βάση την αποζημίωση των 534 ευρώ.

Σημειώνεται πως το Δώρο Πάσχα, καταβλήθηκε στο σύνολό του από τους εργοδότες, οι οποίοι αναμένουν την πληρωμή από το κράτος των ποσών που αντιστοιχούσαν στη συμμετοχή του για το διάστημα κατά το οποίο οι συμβάσεις είχαν τεθεί σε αναστολή και το οποίο υπολογίστηκε επί του ονομαστικού μισθού και όχι με βάση την αποζημίωση, η οποία ήταν τότε στα 800 ευρώ.

Οι προϋποθέσεις και ο τρόπος υπολογισμού του Δώρου Χριστουγέννων από επιχειρήσεις, των οποίων η λειτουργία τους ανεστάλη, αλλά και όσες για κάποιο διάστημα έθεσαν συμβάσεις εργασίας σε αναστολή, ξεκαθαρίζονται σε διάταξη που προωθείται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες για τα νέα μέτρα στήριξης.

"Sponsored links"

Όπως προβλέπεται, εάν η διάρκεια της εργασιακής σχέσης δεν καλύπτει ολόκληρη τη χρονική περίοδο από 1η Μαΐου έως την 31η Δεκεμβρίου που είναι προϋπόθεση για το επίδομα, τότε ο εργοδότης θα το καταβάλλει μειωμένο.

Για τα διαστήματα αναστολής, το κράτος θα καταβάλλει το ποσό που αντιστοιχεί, ωστόσο ως μισθός θα θεωρηθεί η αποζημίωση των 534 ευρώ και όχι ο ονομαστικός μισθός που προβλέπει η υπό αναστολή σύμβαση του εργαζόμενου.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις