15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τσιάρας: Φυλάκιση μέχρι και τρία χρόνια για fake news που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία

Ημερομηνία:

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας τόνισε ότι η Πολιτεία εξετάζει τρόπους προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο διασποράς fake news, αναφορικά με την πανδημία.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε, επίσης, στο άρθρο 151 του νέου ποινικού κώδικα το οποίο προβλέπει φυλάκιση έως και 3 χρόνια για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και υπογράμμισε ότι αν διαπιστωθεί ότι οι υπάρχουσες διατάξεις δεν είναι αποτελεσματικές, η Πολιτεία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αυστηροποιήση των ποινών για την διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Τι προβλέπεται για παραβίαση της καραντίνας

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι για την παραβίαση της καραντίνας για τον κορωνοϊό το αδίκημα έγκειται στο 285 άρθρο του ποινικά κώδικά, που προβλέπει φυλάκιση έως και 10 έτη αν κάποιος κριθεί υπαίτιος για το θάνατο ενός ανθρώπου, και μεγαλύτερες ποινές αν προκληθεί θάνατος περισσότερων ανθρώπων.

«Το ζήτημα είναι να μη φθάσουμε στην εφαρμογή των ισχύουσων διατάξεων αλλά να προλάβουμε πριν φτάσουμε εκεί», τόνισε ο κ. Τσιάρας.

iefimerida.gr –

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...