Τσικνοπέμπτη στην Γέργερη και στα χωριά της ΔΕ Ρούβα

Κανένα σχόλιο

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα Αποκριγιώματα στην Γέργερη και στα υπόλοιπα χωριά της ΔΕ Ρούβα.

Σήμερα, Τσικνοπέμπτη, ο Σύλλογος Βαρελοφρόνων Πολιτισμού και Ανάπτυξης Γέργερης και οι κάτοικοι της περιοχής τσικνίζουν και διοργανώνουν αποκριάτικο γλέντι στον κεντρικό δρόμο του χωριού και στην αίθουσα του Συλλόγου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 17:00, με παιδιά και νέους να φορούν τις πολύχρωμες στολές τους και να κάνουν την αποκριάτικη βόλτα τους στα χωριά της ΔΕ Ρούβα, σκορπίζοντας κέφι και χαμόγελα και παρασύροντας μικρούς και μεγάλους στους ρυθμούς της Αποκριάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκδηλώσεις για τα Αποκριγιώματα κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου, με ολοήμερο γλέντι, διονυσιακά δρώμενα, μουσική, χορό και σαρακοστιανά εδέσματα, στον κεντρικό δρόμο της Γέργερης:

"Sponsored links"

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τσικνοπέμπτη 20/02/2020, ώρα 17:00: Γλέντι και Τσικνώματα στον κεντρικό δρόμο της Γέργερης και στην αίθουσα του Συλλόγου Βαρελοφρόνων Πολιτισμού και Ανάπτυξης Γέργερης. Βόλτα παιδιών και νέων, με αποκριάτικες στολές, στα χωριά της ΔΕ Ρούβα.

Κυριακή 23/02/2020, ώρα 12:00: Συμμετοχή στο Πυργιανό Καρναβάλι – Ομάδα «Αρκουδιάρηδων».

Δευτέρα 24/02/2020 έως Παρασκευή 28/02/2020: Επισκέψεις Ομάδας «Αρκουδιάρηδων» σε σχολεία της πόλης και του Νομού Ηρακλείου, στο πλαίσιο της προσπάθειας προβολής και ανάδειξης της Διονυσιακής Αποκριάς και της παράδοσης.

Σάββατο 29/02/2020, ώρα 09:00: Υποδοχή προσκεκλημένων – «Αράπηδες» και «Αρκούδες» από τον Βώλακα Δράμας (φιλοξενούμενο δρώμενο).

Κυριακή 01/03/2020, ώρα 10:00: Ολοήμερη ξενάγηση φιλοξενούμενων και επισκεπτών στην Γέργερη (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Αίθουσα Λαογραφίας, Δρόμος του Νερού, Νερόμυλοι, Βιβλιοθήκη, Παρουσίαση Αρχαίων Ελληνικών Εφευρέσεων, Εκκλησία Χριστού – Μονή Κιστερκιανών, Λίμνη Διγενή.

Καθαρά Δευτέρα 02/03/2020, ώρα 11:00: Ολοήμερο υπαίθριο γλέντι – Αποκριάτικα και Διονυσιακά Δρώμενα – Κέρασμα με σαρακοστιανά εδέσματα στον κεντρικό δρόμο της Γέργερης – Παραδοσιακή μουσική και χορός.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις