22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τσικουδιά – Τσίπουρο: Σε τιμή… φιάλης ουίσκι – Φόβος για κυρώσεις λόγω φορολογίας

Ημερομηνία:

Εκτός από τον προϋπολογισμό και το φορολογικό νομοσχέδιο, ο Χρήστος Σταϊκούρας ασχολείται και με… το τσίπουρο και την τσικουδιά. Έστειλε επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά να παραταθεί για δύο χρόνια το καθεστώς μειωμένης φορολογίας στο τσίπουρο και την τσικουδιά και να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό δίκαιο, καθώς διαφορετικά θα της επιβληθούν κυρώσεις.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει μόνιμη βιώσιμη και αποδεκτή λύση στο πρόβλημα δηλώνει ο Υφυπουργός Οικονομικών και αρμόδιο για τα φορολογικά θέματα Απόστολος Βεσυρόπουλος, καθώς όπως λέει ο ίδιος η εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα είναι καταστροφική για τους συστηματικούς, αλλά και για τους μικρούς αποσταγματοποιούς τσίπουρου και τσικουδιάς.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» στην περίπτωση αύξησης κατά 50% του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά μία φιάλη θα κοστίσει όσο περίπου πωλείται ένα μπουκάλι ουίσκι στα ράφια των σουπερμάρκετ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ