Τ. Βάμβουκας: «Θα απομακρυνθούν οι αυθαίρετες κατασκευές στο παλιό λιμάνι μετά το πέρας του καλοκαιριού»

Κανένα σχόλιο

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας και ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Βλαχάκης είχαν συνάντηση γνωριμίας σήμερα το πρωί 14/07/2017, με τον Λιμενάρχη Χανίων κ. Αναστάσιο Ζαΐμη και τον υπολιμενάρχη κ. Μανώλη Βαλυράκη.

Μεταξύ άλλων ο κος Λιμενάρχης ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την εύρυθμη λειτουργία του Ενετικού Λιμένα αλλά και την απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών στη χερσαία λιμενική ζώνη.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε:

"Sponsored links"

«Όπως επανειλημμένα έχουμε πει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για το 2017, εφόσον υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές,  δεν νομιμοποιείται να παραχωρήσει καμία άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου στη λιμενική ζώνη, διότι ο νόμος το απαγορεύει.

Μετά το πέρας της φετινής θερινής περιόδου αυτές θα απομακρυνθούν άμεσα ώστε να εφαρμοστεί η νομιμότητα, να ευπρεπιστεί η αισθητική του σημαντικού αυτού μνημείου και να περιοριστεί η υπερβολική, κατάληψη δημόσιου χώρου.

Όπως είναι γνωστό η Δημοτική Αρχή έχει επεξεργαστεί από κοινού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, εναλλακτικό σχέδιο παραχώρησης 4.600 τμ. το οποίο αποτελεί τη χρυσή τομή ανάμεσα στην εγκεκριμένη μελέτη που παραχωρεί 2.600 τμ. και την υφιστάμενη αυθαίρετη κατάληψη που ξεπερνάει τα 6.000 τμ.

Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι η τήρηση κανόνων που θα εξασφαλίζουν την λειτουργικότητα και θα προστατεύουν την αισθητική στον Ενετικό Λιμένα, ενισχύει την επιχειρηματικότητα και σέβεται τα δικαιώματα των δημοτών και επισκεπτών που είναι και οι χρήστες του δημόσιου χώρου.

Ο Δήμος Χανίων έχει αναλάβει τις ευθύνες του ώστε να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα και η πολιτεία οφείλει να στηρίξει αυτές τις αποφάσεις ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση του Ενετικού Λιμένα κάτι που η τοπική κοινωνία αποδέχεται και αναμένει να πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today