22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τ. Βάμβουκας προς Γ.Σαρρή: Εμείς είμαστε που ευθέως επιλέξαμενα συνεργαστούμε με τη νέα δημοτική αρχή και όχι πλαγίως. Αν θέλει να συνεργαστεί κι αυτός αρκεί να το δηλώσει – Γ. Σαρρής: Στηρίζουμε ό,τι πιστεύουμε πως υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» και πρώην Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας αναφέρει τα εξής σε σχέση με τη συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος» κ. Γιάννης Σαρρής:

Οφείλουμε μια απάντηση στην αντιστροφή της πραγματικότητας που επιχείρησε με συνέντευξή του ο κ. Σαρρής.

Ο κ. Σαρρής παρουσίασε μια κακή εικόνα,που ισχυρίζεται ότι παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή, αγνοώντας τα μεγάλα θετικά βήματα που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στα Χανιά και την  τεράστια προίκα που αφήσαμε σε χρήματα και σε δρομολογημένα έργα. Θα αναφερθώ ενδεικτικά σε δύο από τα θέματα που τοποθετήθηκε, αυτό του δημοσίου χώρου και της σχολικής στέγης, που αποδεικνύουν πόσο ανακριβείς  και άδικοι είναι οι ισχυρισμοί του.

  • Παρουσιάζει ως θετικό δείγμα γραφής την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου,βασιζόμενος στην απόφαση για την αγορά του οικοπέδου της ΑΒΕΑ. Παρέλειψε να μας πει όμως ότι δεν πρόκειται για κάποιον ήδη δημόσιο χώρο, αλλά για ένα οικόπεδο που για να καταστεί δημόσιος χώρος πρέπει να καταβληθεί από τους δημότες ένα τεράστιο τίμημα που κυμαίνεται στα 4,5 εκ. Ευρώ. Σε αντίθεση με αυτό, ξέχασε πολύ γρήγορα, όσα με πολιτικό κόστος έκανε και παρέδωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή στη νέα για τον δημόσιο χώρο. Αναφέρω ενδεικτικά τον νέο κανονισμό παραχώρησης κοινοχρήστων,τον οποίο και ο ίδιος στήριξε, το παλιό λιμάνι,όπου διευθετήσαμε και περιορίσαμε τον παραχωρούμενο χώρο, τη δημιουργία νέων πάρκων όπως της Αμπεριάς, το πλήθος των νέων παιδικών χαρών, την αναβάθμιση των πεζοδρομίων, την ανάπλαση της Νέας Χώρας, της Χάληδων, της πλατείας της Σούδας, της Δυτικής Τάφρου, τη συμφωνία για το Μαρκόπουλο, τις υποδομές για ΑμεΑ και τόσα άλλα σε μία μόνο δημοτική περίοδο. Και όλοι αυτοί οι δημόσιοι χώροι που αναφέρω κόστισαν λιγότερο από 4,5 εκ. Ευρώ στους δημότες.
  • Για την απαξιωτική του αναφορά στην κατάσταση των σχολείων να του θυμίσουμε ότι κατά την θητεία μας στον δήμο Χανίων έχει επιτελεστεί από τις υπηρεσίες του, ένα τιτάνιο έργο συντήρησης των κτηρίων που παρουσίαζαν πραγματικά μεγάλα προβλήματα και αυτό αναγνωρίζεται από όλη την σχολική κοινότητα. Ας ρωτήσει τους νυν αντιδημάρχους Ξανθουδάκη, Βαρδάκη και τον κ. Βλαζάκη, για του λόγου το ασφαλές.Η βραχεία και επιλεκτική μνήμη του επίσης, δεν του επέτρεψε να θυμηθεί την τεράστια επιτυχία της έγκρισης δημιουργίας 8 νέων σχολικών μονάδων, με την εξασφάλιση 50 εκατομμυρίων Ευρώ,που θα κατασκευαστούν στον Δήμο Χανίων μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.

Δεν υποστηρίζουμε ότι σε 5 χρόνια λύσαμε όλα τα προβλήματα, αλλά κάναμε τεράστια προσπάθεια σε δύσκολους καιρούς,δημιουργήσαμε μία πολύ μεγάλη παρακαταθήκη που δεν κρύβεται και που τώρα διαχειρίζεται η νέα δημοτική αρχή. Επίσης σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική, αναγνωρίσαμε το έργο και τις προσπάθειες  των προηγούμενων από εμάς δημοτικών αρχών και ολοκληρώσαμε με επιτυχία όσα εκκρεμή έργα βρήκαμε.Δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία, ούτε ο μηδενισμός,αλλά ούτε και η εξύψωση που δεν βασίζονται στην πραγματικότητα.

Τέλος,σε κάθε περίπτωση, εμείς είμαστε που ευθέως επιλέξαμενα συνεργαστούμε με τη νέα δημοτική αρχή και όχι πλαγίως, για να διασφαλίσουμε την ομαλή συνέχεια στον Δήμο Χανίων κι όχι η παράταξή του. Αν θέλει να συνεργαστεί κι αυτός αρκεί να το δηλώσει, δεν χρειάζονται εκ του πονηρού επιλεκτικές και ανακριβείς συγκρίσεις. Τόσο απλά.

Τι απαντά ο Γ. Σαρρής

Σε απάντηση των όσων του καταλογίζει ο κ. Βάμβουκας ο κ. Σαρρής απάντησε τα εξής:

  • Ακούσαμε για πολλοστή φορά από τον κ. Βάμβουκα την παράθεση του «τεράστιου» έργου που επιτέλεσε, το οποίο σε κάθε περίπτωση έχει ήδη κρίνει ο χανιώτικος λαός με την ψήφο του. Για τα κεντρικά και καίρια ζητήματα τα οποία θέσαμε με τη συνέντευξη Τύπου, δηλαδή το μέλλον των κτιρίων του Πολυτεχνείου στο λόφο Καστέλλι, τη δημιουργία θερμικού εργοστασίου στη Σούδα και τις παρατυπίες στο Γηροκομείο, δεν ακούσαμε λέξη.
  • Τα υπονοούμενα περί πλάγιας συνεργασίας δεν μας αφορούν. Η δική μας πρακτική ήταν και παραμένει η προγραμματική μας δέσμευση: στηρίζουμε ό,τι πιστεύουμε πως υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και είμαστε αποφασιστικά ενάντια σε οτιδήποτε το ζημιώνει. Εάν οποιοσδήποτε θεωρεί ότι έχουμε παρεκκλίνει από αυτή τη δέσμευση, ας μιλήσει με γεγονότα, όπως εμείς κάναμε στη συνέντευξη Τύπου, όχι με αοριστολογίες. Τόσο απλά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...