16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τ.Ε. Χανίων ΚΚΕ: Στη μάχη των υγειονομικών στηρίζεται η υγεία μας – Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, 3 διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα που υπάρχουν στο νομό

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η τοπική επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ αναφέρεται στη μάχη που δίνουν οι υγειονομικοί ζητώντας τη λήψη μίας σειράς μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας του λαού.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρονται τα εξής:

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την επιδημία, ζητούν άμεση ενίσχυση με μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων, με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν.

Η κυβέρνηση πρέπει χωρίς άλλη καθυστέρηση να υλοποιήσει αυτά τα μέτρα και να προχωρήσει σήμερα κιόλας στην επίταξη των μονάδων του ιδιωτικού τομέα.

Η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων που μένουν σπίτι, γιατί είναι ευπαθής ομάδα, αντιμετωπίζει έτσι και αλλιώς σοβαρές ασθένειες. Αντίστοιχα και χιλιάδες ασθενείς με χρόνια νοσήματα. Όλες αυτές οι κατηγορίες του πληθυσμού σήμερα μένουν χωρίς συνταγογράφηση, εξέταση, θεραπεία.

Τώρα πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα προστασίας στο Νομό μας!

Απαιτούνται εδώ και τώρα έκτακτα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας, όπως:

  • Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, 3 διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα που υπάρχουν στο νομό καθώς και των 4 ιδιωτικών νοσοκομείων-κλινικών.
  • Το ίδιο να γίνει και με σύνολο των ιδιωτικών γιατρών, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες. Να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας και με κρατική ευθύνη και χωρίς πληρωμή των ασθενών να αναλάβουν την εξέταση, συνταγογράφηση, θεραπεία.
  • Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικού προσωπικού.Οι ελλείψεις του ΓΝ Χανιώναλλά και των Κ.Υ. του Νόμουείναι μεγάλες. Δεν υπάρχειεπάρκεια σε μάσκες, γάντια, αναλώσιμα,ενώ οι ειδικές στολές προστασίας  δεν επαρκούν για το προσωπικό του νοσοκομείου  αλλά και  των  Κ.Υ. του Νομού .
  • Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους. Ο σημερινός αριθμός προσωπικού δεν επαρκούσε καλύψει τις μέχρι τώρα ανάγκεςαυτών που είχαν ανάγκη για βοήθεια στο σπίτι.Σε κατάσταση πανδημίας το υπάρχον προσωπικό σε καμιά περίπτωση δεν επαρκεί για να καλυφτούν οι πολλαπλάσιες σημερινές ανάγκες.
  • Να επιταχτούν ξενοδοχεία που βρίσκονται πλησιέστερα στο νοσοκομείο, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου και των Κ.Υ. στη διάρκεια της επιδημίας, προκειμένου να προφυλάσσονται οι οικογένειές τους και οι ίδιοι από τη διασπορά του ιού και τη νόσου.
  • Να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, στο ΓΝ Χανίων ώστε ναλειτουργήσουν οι 3επιπλέων κλίνες  ΜΕΘ που είναι κλειστέςκαι να προστεθούν στις 7 που λειτουργούν τώρα για 170000 πληθυσμό. Σε κάθε περίπτωση  πρέπει να γίνουν πρόσθετες προσλήψεις και να ανοίξουν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ που χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ.
  • Να γίνει τώρα 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας, τα ΚΥ Καστελιού,Βάμου καιΚανδάνουτου Nομούκαι οι 2 ΤΟΜΥ.Να επανδρωθεί με επαρκέςπροσωπικό και εξοπλισμό για την αποσυμφόρηση του νοσοκομείουΧανιών.
  • Να εξοπλιστούν, να επανδρωθούν με κατάλληλες προσλήψεις και να αξιοποιηθούν για όσο διάστημα χρειαστεί οι εγκαταστάσεις του πρώην Ψυχιατρείου στη Σούδα, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση του νοσοκομείου

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ!

ΤΗ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

& ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ