15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τ.Κουίκ: «Μη διανοηθούν να δημιουργήσουν εθνική κρίση για να μείνουν στην εξουσία – Ανησυχούμε για μεθοδεύσεις Σαμαρά»

Ημερομηνία:

Σε ερωτήσεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απάντησε χθες ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτή επικρατείας Τέρενς Κουίκ, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM

Το ηχητικό είναι στο terensquick.blogspot.gr

Η πλήρης απομαγνητοφώνηση, έχει ως εξής:

Δημ.: Τι γίνεται; Βγαίνει Πρόεδρος ή δεν βγαίνει;

Τ. Κουίκ: Δεν βγαίνει. Δεν βγαίνει και δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά μας το ψιθυρίζουν ακόμα και οι ανεξάρτητοι – ανεξάρτητοι (Βουλευτές), οι οποίοι μέχρι πριν από δυο μέρες ήταν αμφιταλαντευόμενοι.
Αλλά είδα – και κυρίως μετά την ονοματοδότηση – ότι άρχισαν και έβγαινε ο ένας πίσω από τον άλλον να λένε όχι, όχι, όχι.

Δημ: Το κόμμα αποφάσισε να είναι οριστικά στο όχι. Δεν θεωρείτε ότι τις επόμενες μέρες μπορεί να υπάρξει κάποια διαρροή;

Τ. Κουίκ: Είναι ομόφωνη η απόφαση και βεβαίως εκτελούμε και την ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου. Μάλιστα σήμερα προειδοποίησε και ο Πρόεδρος Πάνος Καμμένος…
Από το πρωί το άφηναν να εννοηθεί και η Μαρία Κόλλια και ο Παύλος Χαϊκάλης, αλλά ήταν πολύ πιο συγκεκριμένος ο Πρόεδρος αργότερα σε συνέντευξή του, ότι «να μην διανοηθεί η κυβέρνηση να δημιουργήσει Εθνική κρίση για κάποιο Εθνικό ζήτημα για να μπορέσουν (ο Σαμαράς και η συγκυβέρνηση), με αυτό το πρόσχημα   να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία», γιατί εκεί βεβαίως τα πράγματα αλλάζουν, όταν ξαφνικά η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο. Μην το διανοηθούνε, γιατί εκεί θα έχουμε άλλα ζητήματα.

Δημ.: Φιλοξενούσαμε την προηγούμενη ώρα τον κύριο Πανούση, βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος είπε κάτι παρόμοιο με εσάς. Ότι αν προκύψει μία Εθνική κρίση, αν προκύψει μία κατάσταση από την οποία η Ελλάδα θα μπει σε κίνδυνο μπορεί να συζητηθούν και άλλα σενάρια.

Τ. Κουίκ: Άλλα σενάρια που δεν έχουν να κάνουν με τα σενάρια τα οποία φτιάχνει ο Σαμαράς με τον Σόιμπλε. Αυτό είναι σαφές. Εμείς αυτό προειδοποιούμε. Τα εθνικά θέματα δεν είναι και στα καλύτερά τους αυτή την περίοδο.
Ξέρετε κάτι; Προσπαθώ να χειριστώ το λόγο μου όσο γίνεται πιο καλύτερα, για να μη δημιουργήσω καμιά υποψία πανικού. Ότι κάτι ξέρουμε και δεν το λέμε στον κόσμο.
Το βλέπετε ότι οι Τούρκοι πιέζουν με διάφορα ζητήματα. Έχουν «κατσικωθεί», επιτρέψτε μου την λέξη, με το Βarbaros εκεί στην Κύπρο και κάνουν τα δικά τους τα καμώματα. Ίμια είχαμε τέτοιες εποχές πριν από 18 χρόνια.

Δημ: Το 96’. Μετά την εκλογή του Σημίτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Τ. Κουίκ: Συνεπώς, μην διανοηθούνε, για να παραμείνουν «γαντζωμένοι» στην εξουσία, να προκαλέσουν κάτι, γιατί εκεί πραγματικά θα έχουμε ζήτημα.

Αυτό λοιπόν το λέμε προς πάσα κατεύθυνση. Επαναλαμβάνω, ότι και η Μαρία Κόλλια και ο Παύλος Χαϊκάλης άφησαν το πράγμα έτσι λίγο να «ανοίξει» και το εδραίωσε ο Πάνος Καμμένος αργότερα.
Σας το λέω και εγώ δηλαδή, με τον ίδιο τόνο της φωνής

Δημ.: Να μείνει «γαντζωμένη» η κυβέρνηση στην εξουσία ή να υπάρξουν σενάρια κυβέρνησης «εθνικού σκοπού» ή οτιδήποτε άλλο;

Τ. Κουίκ: Έτσι κι αλλιώς μετά τις εκλογές – γιατί δεν θα παραμείνει η ίδια κυβέρνηση – θα έχουμε άλλες εκλογές, θα είναι κυβέρνηση «εθνικού σκοπού» και δεν θα είναι και δικομματική, αυτή είναι πρόβλεψη δική μας. Με έναν άλλο Πρόεδρο, που θα τον καθορίσουμε μετά τις εκλογές. Δεν «ανοίγουμε» ονοματολογία τώρα σε καμία περίπτωση.

"google ad"

Δημ.: Ο πρώτος κυβερνητικός εταίρος λογικά, αν γίνουν εκλογές, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο δεύτερος, εσείς; Ή κάποιος άλλος;

Τ. Κουίκ: Ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνετε, να είμαστε το δεύτερο…! Δεύτερο σημαίνει και δεύτερο Κόμμα στην Βουλή, ε!

Δημ.: Επειδή είπατε για «πολυκομματική» (κυβέρνηση), γι’ αυτό! Επειδή διαβάζω και τα σενάρια και διαβάζω και «κάτω από τις γραμμές»…
Η πιθανότητα συμμετοχής των ΑΝΕΛ σε μια κυβέρνηση ειδικού, «εθνικού» ή όποιου άλλου σκοπού τέλος πάντων, μια μεταβατική κυβέρνηση, είναι μηδενική αυτήν την στιγμή;

Τ. Κουίκ: Για τώρα;

Δημ.: Για αμέσως μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τ. Κουίκ: Από την στιγμή που στηθούν οι κάλπες και γίνουν εκλογές, για εμάς η προϋπόθεση είναι να έχουν γίνει οι εκλογές!

Δημ.: Όχι, εννοώ για τώρα!

Τ. Κουίκ: Όχι, όχι, όχι! (κατηγορηματικός)
Εμείς θέλουμε εκλογές! Δεν κουβεντιάζουμε τίποτα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν δεν γίνουν εκλογές!

Δημ.: Έχετε υπόψη σας κινήσεις στο παρασκήνιο, από πλευράς ΝΔ προς Βουλευτές, μέλη Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ;

Τ. Κουίκ: Εμείς στο «κοφίνι» του Σαμαρά τον τελευταίο που «δώσαμε» ήταν τον Π. Μελά…

Δημ.: «Βαρύ» αυτό που είπατε… Και σταματάει εκεί;

Τ. Κουίκ: Ναι, ναι, σταματάει εκεί. Γιατί συνομιλώ με τους συναδέλφους μου.

Δημ.: Είσαστε «μπετόν» δηλαδή;

Τ. Κουίκ: Θα σας έλεγα, ότι είμαστε «μπετόν αρμέ», για να βάλουμε και το σίδερο στην μέση! Έχω μάθει πια να «διαβάζω» αυτούς οι οποίοι είναι έτοιμοι να «την κάνουν»…

Δημ.: Άρα, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Τ. Κουίκ: Όχι, όχι, δεν βλέπω κάτι, το οποίο να με κάνει να ανησυχώ. Ανησυχώ μόνο σε σχέση με τις μεθοδεύσεις Σαμαρά. Και αυτό γιατί στο παρελθόν δεν μας έχει δώσει και τα καλύτερα «δείγματα» συμπεριφοράς απέναντι…

Δημ.: Τι εννοείτε;

Τ. Κουίκ: Σας υπενθυμίζω, ότι «γκρέμισε» μια ολόκληρη κυβέρνηση το ’93!

Δημ.: Πάτε πολύ πίσω όμως!!! Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα…

Τ. Κουίκ: Ένας άνθρωπος που έχει «εκπαιδευθεί» στο να «ρίχνει» μια κυβέρνηση, φαντάζομαι, ότι είναι «εκπαιδευμένος» στο να μείνει με όποιον τρόπο σε μια κυβέρνηση!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...