Υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα της αγοράς και στην Κρήτη ζητά το Κίνημα Αλλαγής

Κανένα σχόλιο

Με  ερώτηση του προς τα Υπουργεία  Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη,  Υγείας,  Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα της αγοράς ανά Περιφερειακή Ενότητα και Περιφέρεια.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Όπως ήδη γνωρίζετε το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα της αγοράς, στην οποία αναφέρθηκε εχθές η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, που έχει δύο βασικές προϋποθέσεις:

"Sponsored links"

1) Τη διενέργεια μαζικών Tests σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και πόλη και

2) Άνοιγμα ανά Περιφερειακή Ενότητα ή Περιφέρεια ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα (από τα μαζικά Tests).

Επειδή επιπλέον υπάρχει η τεχνολογική δυνατότητα να ρυθμιστεί η κίνηση των καταναλωτών ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός με ισοκατανομή του δικαιώματος που πχ μπορεί να είναι ένα 3ωρο  στον καθένα ανά περίοδο 15 – 20 ημερών.

Η περίοδος των γιορτών από 18 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου κατά την οποία υπάρχει ανάγκη τόσο για τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου όσο και για τους καταναλωτές για ένα λελογισμένο άνοιγμα της αγοράς, μπορεί να είναι το πρώτο διάστημα εφαρμογής της πρότασης με κάθε καταναλωτή να δικαιούται αίτημα για ένα 3ωρο.

Επειδή η Κρήτη λόγω του νησιώτικου χαρακτήρα έχει πολύ μικρότερη επιβάρυνση λόγω των ελάχιστων μετακινήσεων από άλλες περιφέρειες και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι από τα χαμηλότερα στην Ελλάδα

Επειδή τα καταστήματα που θα ανοίξουν με την τήρηση πρωτοκόλλων μπορούν να λειτουργήσουν με υγειονομική ασφάλεια και

Επειδή όλοι οι φορείς της Κρήτης, εκπρόσωποι εμπορικού κόσμου αλλά και πολιτών με τους οποίους έχουμε συζητήσει ζητούν από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ένα ασφαλές άνοιγμα της αγοράς

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

  • Προτίθεστε να θέσετε υπόψη της Επιστημονικής Επιτροπής την παραπάνω πρόταση;
  • Γιατί δεν αξιοποιείτε την Τεχνολογία και τα Δίκτυα Κινητής για τον κεντρικό χρονοπρογραμματισμό των αγορών με υγειονομική ασφάλεια;
  • Τι απαντάτε στους φορείς της Κρήτης που έχουν καταθέσει αίτημα για υγειονομικά  ασφαλές άνοιγμα της αγοράς (και τώρα στις γιορτές) στην ίδια κατεύθυνση με τις προτάσεις μας;».

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις