Υπάρχει και βεβαίωση κυκλοφορίας αγρότη – μελισσοκόμου όμως αρκεί και μια χειρόγραφη βεβαίωση σε μια λευκή κόλλα χαρτί

Κανένα σχόλιο

Ο πιο απλός τρόπος για την μετάβαση των παραγωγών από τον τόπο μόνιμης κατοικίας προς τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις είναι η αναγραφή σε μια λευκή κόλλα χαρτί των απαραίτητων πληροφοριών, έπειτα από την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Μαρτίου. Σημειώνεται ότι ο περιορισμός αυτός θα ισχύσει τουλάχιστον ως τις 6 Απριλίου.

Σε επικοινωνία που είχε το agronews με το Αστυνομικό Τμήμα της Λάρισας, οι αρμόδιοι εξήγησαν πως  η συμπλήρωση μιας χειρόγραφης φόρμας με τις απαραίτητες πληροφορίες είναι ο πιο εύκολος και σύντομος τρόπος για τις αναγκαίες μετακινήσεις των αγροτών προς τα χωράφια τους.

Για τη συμπλήρωση της χειρόγραφης φόρμας πρέπει να αναγράφονται οι εξής πληροφορίες:

"Sponsored links"

Όνομα/Επίθετο

Διεύθυνση κατοικίας

Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού

Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Σημειώνεται πως το μέτρο προβλέπει δύο ειδών τύπους μετακινήσεων, τις πάγιες (τύπου Α) και αυτές που αφορούν σε μεμονωμένες κινήσεις (τύπου Β). Κρίνεται σκόπιμο οι παραγωγοί να προμηθευτούν τη φόρμα Α για την διευκόλυνση των μετακινήσεών τους, ωστόσο όπως εξηγούν αρμόδιοι φορείς στο agronews, δεδομένης της σύγχυσης που επικρατεί την πρώτη ημέρα της εφαρμογής υπάρχει μια ελαστικότητα και αρκεί η χειρόγραφη δήλωση.

Σε περίπτωση που οι αγρότες δεν έχουν μαζί τους κάποια βεβαίωση μετακίνησης, διατρέχουν τον κίνδυνο να τους επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ.

Πάντως, να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες ώρες δημιουργήθηκε και βεβαίωση κυκλοφορίας αγρότη – μελισσοκόμου που είναι η παρακάτω:

Όπως σημειώνει ο Δήμος Γορτύνας:

📌Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, ως ελεύθεροι επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι, προκειμένου να μεταβούν στην εργασία τους, πρέπει να συμπληρώσουν την Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου.

"Sponsored links"

📌Η συγκεκριμένη βεβαίωση συμπληρώνεται ΜΟΝΟ μία φορά και σε αυτήν αναγράφονται οι περιοχές στις πρέπει να κινηθεί ο αγρότης ή ο κτηνοτρόφος και οι ώρες κατά τις οποίες πρέπει να μετακινείται.

📌Η βεβαίωση υπογράφεται από τον ίδιο τον αγρότη – κτηνοτρόφο, που πρέπει να την έχει πάντα μαζί του, μαζί με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό του.

➡️Περισσότερες πληροφορίες για τις μετακινήσεις που επιτρέπονται και για τις διαδικασίες που απαιτούνται, εδώ: https://forma.gov.gr/

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις