Υπέρ του περιορισμού της λατομικής ζώνης στο ιστορικό φαράγγι ο Δήμος Καντάνου και Σελίνου

Κανένα σχόλιο

Συντάσσεται με το αίτημα των πολιτών για περιορισμό της λατομικής ζώνης ο Δήμος Καντάνου και Σελίνου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου, αφουγκραζόμενος την αγωνία των συμπολιτών μας για το περιβάλλον και την ιστορία του τόπου μας, αποφάσισε σήμερα με την  υπ’ αριθ. 104/2020 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προτείνει τον περιορισμό και έλεγχο της λατομικής ζώνης στον υφιστάμενο λατομικό χώρο των 59,598 στρ. του Δημοτικού Διαμερίσματος Καντάνου, να παρακολουθήσει την κατασκευή τμήματος του ιστορικού δρόμου «Ανάδειξης παλαιάς επαρχιακής οδού Άναβος-Κάντανος», να προωθήσει κάθε απαραίτητη μελέτη ώστε οποιαδήποτε περιοχή χρησιμοποιηθεί στο μέλλον ως χώρος εξόρυξης αδρανών υλικών να τηρεί τους όρους προστασίας του περιβάλλοντος και τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.

"Sponsored links"

Προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων, σας ενημερώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή έχει ήδη από το Μάρτιο του 2020 προβεί στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης έργων αποκατάστασης και προστασίας του ιστορικού δρόμου συνολικού ποσού 2.630.000€ όπως επίσης και πρότασης αναδάσωσης της γύρω περιοχής, συνολικής έκτασης 394.910,43τ.μ., η οποία έχει πληγεί πρόσφατα από πυρκαγιές.

Η Δημοτική Αρχή με πνεύμα συναινετικό και συνεργατικό είναι ανοιχτή για εποικοδομητικό διάλογο με κάθε παράταξη, φορέα και πολίτη, στέκεται αρωγός στις φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις σεβόμενη τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις