Υπεγράφει η σύμβαση για την επέκταση της Φοιτητικής Εστίας του Πολυτεχνείου Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ–ΤΕΧΝΙΚΗ–ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ–ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ–ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ε.ΔΟ.Κ. Α.Ε.) κ. Μαμαλουκάκης Εμμανουήλ, υπέγραψαν σήμερα, Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, σύμβαση για την υλοποίηση του έργου  «Γ’ ΦΑΣΗ ΚΤΗΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ».

Το έργο αφορά την τρίτη φάση επέκτασης της Φοιτητικής Εστίας του Ιδρύματος στην Πολυτεχνειούπολη, στην περιοχή Κουνουπιδιανών Χανίων. Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά έργα υποδομής του Πολυτεχνείου Κρήτης,  αναβαθμίζοντας τη δυναμικότητας της εστίας με την κατασκευή επιπλέον 120 δωματίων, στοχεύοντας στην επίλυση μέρους του ευαίσθητου και κρίσιμου προβλήματος φοιτητικής στέγης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Δανειακής Σύμβασης μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων «Hellenic Universities 1» στο πλαίσιο του έργου του ΠΔΕ «Επέκταση φοιτητικής εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης  (HELLENIC UNIVERSITIES Ι)», συνολικού ποσού των τριών εκατομμυρίων τριακοσίων ενενήντα χιλιάδων διακοσίων δεκαέξι ευρώ και πενήντα έξι λεπτών (3.390.216,56 ευρώ με ΦΠΑ). Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι τριάντα (30) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, η οποία αποτελεί και τη συνολική προθεσμία αποπεράτωσης του έργου. Εκτός της συνολικής προθεσμίας, η ανάδοχος εταιρεία πρέπει να αποπερατώσει και  να παραδώσει στο Ίδρυμα τα 4 από τα 8 συνολικά κτήρια της εργολαβίας, μέσα σε δεκαοκτώ (18) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, η οποία αποτελεί και την τμηματική προθεσμία αποπεράτωσης του έργου.

"Sponsored links"

Στην σχετική εγκεκριμένη μελέτη υιοθετούνται ιδιαίτερα αυστηρές περιβαλλοντικές προδιαγραφές, οι οποίες υπερκαλύπτουν τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ), συνδυαστικά με την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων παρακολούθησης, ελέγχου καταναλώσεων και εξοικονόμησης ενέργειας. Περιλαμβάνονται ανεξάρτητα τυποποιημένα κτήρια συμβατικής κατασκευής  αποτελούμενα από τρία επίπεδα και δώμα. Κάθε επίπεδο του κτηρίου αποτελεί ένα διαμέρισμα στεγάζει πέντε δωμάτια με ανεξάρτητους χώρους υγιεινής, καθώς και κοινόχρηστο καθιστικό με χώρο κουζίνας-τραπεζαρίας, όπως ορίζεται από τις προδιαγραφές του κτιριολογικού.

Εκ των πέντε δωματίων του ισόγειου επιπέδου, το ένα είναι σχεδιασμένο με προδιαγραφές Α.Μ.Ε.Α. Κάθε δωμάτιο διαθέτει ιδιωτικό ημιυπαίθριο χώρο (βεράντα) για την πιο άνετη διαβίωση των φοιτητών αξιοποιώντας το ήπιο κλίμα του Ακρωτηρίου.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις