Υπερωρίες λόγω καραντίνας: Αλλάζει η διάταξη μετά τις αντιδράσεις – Τι θα ισχύσει

Κανένα σχόλιο

Στην τροποποίηση της διάταξης για την αναπλήρωση των ημερών της καραντίνας των εργαζόμενων που επιστρέφουν στην εργασία τους, προχώρησε τα υπουργείο Εργασίας μετά τις οξύτατες αντιδράσεις που προκάλεσε η διατύπωση της αρχικής διάταξης, σύμφωνα με την οποία ο εργαζόμενος θα έπρεπε να αναπληρώνει τις εργάσιμες ημέρες και ώρες καραντίνας στις περιπτώσεις που δεν ήταν εφικτή η λύση της τηλεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, η νέα διάταξη θα δίνει τη δυνατότητα της αναπλήρωσης των ωρών που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της προληπτικής καραντίνας των 7 ή 14 ημερών και μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2020, ημερομηνία που είτε τεθεί ως όριο στην αρχική διάταξη για την περάτωση της αναπλήρωσης των χαμένων ωρών.

Οι ημέρες της προληπτικής καραντίνας θα αμείβονται και θα ασφαλίζονται κανονικά.

"Sponsored links"

Η τροποποιημένη διάταξη προβλέπει πως όταν ο εργαζόμενος μπαίνει σε προληπτική καραντίνα για 7 ή 14 ημέρες, όπως απαιτεί ο ΕΟΔΥ, οι μισές ημέρες της καραντίνας θα επιβαρύνουν τον εργοδότη (πληρώνει έτσι κι αλλιώς μισθό και εισφορές) και οι άλλες μισές τον εργαζόμενο που υποχρεώνεται να αναπληρώσει με υπερωρίες την καραντίνα, εφόσον δεν είναι εφικτή η λύση της τηλεργασίας. Ωστόσο η υπερωρία δεν θα υπερβαίνει τη μία ώρα ημερησίως.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις