Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Κίνα

Κανένα σχόλιο

Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την ανάπτυξη-προώθηση του τουρισμού, του εμπορίου, και του πολιτισμού, υπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κίνας-Πολιτικός Σύμβουλος Επιτροπής Κινεζικών λαών της επαρχίας Hainanκ. YUXun. Ο κ. Xun επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης επικεφαλής 5μελούς αντιπροσωπείας, αξιωματούχων της επαρχίας Χαινάν, ένα νησί νοτιοανατολικά της Κίνας με 9 εκ. κατοίκους.

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια Κρήτης, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, στον πολιτισμό, στο ποιοτικό τουριστικό προϊόν του νησιού, στον πρωτογενή τομέα με τα ποιοτικά προϊόντα και τη μοναδική Κρητική διατροφή, επισημαίνοντας ότι μπορούν να αναπτυχθούν συνεργασίες για την εξαγωγή Κρητικών προϊόντων, και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα στο νησί μας. Μάλιστα ο κ. Αρναουτάκης τόνισε στις δηλώσεις του ότι μετά τις συμφωνίες πρέπει να ακολουθούν και συμβόλαια για συνεργασίες. Η συνάντηση και υπογραφή της συμφωνίας στη Περιφέρεια έγινε παρουσία των αξιωματούχων της επαρχίας Χαινάν που συνοδεύουν τον κ. YUXun και των Αντιπεριφερειαρχών Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώς Βρέντζου, ενέργειας βιομηχανίας Βιργινίας Μανασάκη, επιχειρηματικότητας-εμπορίου-καινοτομίας Αντίπα Σηφάκη, και του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

«Μια ακόμα συνάντηση-συνεργασία με μια επαρχία-νησί της Κίνας, στους τομείς τουρισμού, και πρωτογενή τομέα. Εκτιμούμε όμως ότι δεν πρέπει να υπογράφουμε μόνο συμφωνίες-πρωτόκολλα αλλά πρέπει να δούμε και συμβόλαια, και αυτό έχουμε τονίσει επανειλημμένα σε όλες τις συναντήσεις που έχουμε κάνει με αξιωματούχους της Κίνας. Με βήματα σταθερά προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε τις συνεργασίες προς όφελος του νησιού μας, υπέρ του τουρισμού, της προώθησης των τοπικών μας προϊόντων», δήλωσε μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

"Sponsored links"

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου Κίνας-Πολιτικός Σύμβουλος Επιτροπής Κινεζικών λαών της Hainan κ. YUXun ανέφερε: « Είναι μεγάλη η χαρά μας που σήμερα υπογράψαμε συμφωνία συνεργασίας με την Κρήτη δια μέσω του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη. Σήμερα γίνεται μια αρχή που θα φέρει στο μέλλον πολλές συνεργασίες σε επιμέρους τομείς. Οι Κινέζοι από την Χαινάν γνωρίζουν για την Κρήτη, και με την δική μας υποστήριξη οι σχέσεις μας θα ενισχυθούν. Οι συνεργασίες που θέλουμε να αναπτύξουμε με την Κρήτη είναι οι τομείς του τουρισμού αλλά και του πρωτογενή τομέα. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από την Ελληνική-Κρητική φιλοξενία και είμαστε σίγουροι ότι εμείς θα περάσουμε το μήνυμα για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Χαινάν στην Κρήτη».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις