14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Υπονοούμενα: Η κοκαϊνη στα Χανιά, οι βάσεις και τα πρωτοκλασάτα ονόματα του εμπορικού κόσμου

Ημερομηνία:

Λοιπόν το άκουγα από πολλές μεριές τα τελευταία χρόνια αλλά, για να είμαι ειλικρινής, δεν το πίστευα, ότι δηλαδή θα έχει τέτοια έκταση η διακίνηση των ναρκωτικών.

Πριν από χρόνια ήλθε ένας «Κολομπίτης» και μου δειξε φωτογραφία (!!!) με το αλισιβερίσι ναρκωτικών μέρα μεσημέρι στο Λιμάνι. Πήγα να του την πάρω και την τράβηξε απότομα λέγοντάς μου ότι θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα γιατί θα καταλάβουν από ποια γωνία ελήφθη η συγκεκριμένη φωτογραφία. Εγω βέβαια χωρίς αποδείξεις χειροπιαστές αδυνατούσα να προβώ σε συγκεκριμένες και αποτελεσματικές κινήσεις μέσα απ’ τη δημοσιογραφία.

Αλλά το γεγονός της μεγάλης διακίνησης επαληθεύτηκε από ένα ξενύχτι στην πλατεία του Λιμανιού πριν από πολλά χρόνια. Μαζί με έναν συνεργάτη μου, καλή του ώρα, μείναμε μέσα στο αυτοκίνητο μου και κατά τις 2, 3 τα ξημερώματα τα είδαμε όλα… (Παρεμπιπτόντως να αναφέρουμε ότι όπως αντιλήφθηκα εγώ ο ίδιος μέρα μεσημέρι -πριν λίγο σχετικά καιρό- συνέβαιναν παρόμοια πράγματα στην πλατεία Νέων Καταστημάτων).

Διερωτηθήκαμε και στις δυό περιπτώσεις γιατί με ένα ντου δεν τους συνελάμβαναν. Στο ερώτημά μας πήραμε την απάντηση από εκπρόσωπο πολιτικού φορέα της Αριστεράς που τώρα είναι κυβερνώσα, ότι τα ναρκωτικά μπορεί να προωθούντο από τις αμερικανικές βάσεις από στρατευμένους αμερικανούς για ευνόητους λόγους και με στόχο τη διαφθορά της Χανιώτικης νεολαίας. Αναζητήσαμε τότε πηγές και βρήκαμε πράγματι ότι οι Αμερικανικές βάσεις είχαν κατηγορηθεί και αλλού για τέτοιες δραστηριότητες.

Τέλος πάντων σήμερα είναι σε εξέλιξη μια τεράστια υπόθεση διακίνησης και εμπορίας κοκαΐνης στα Χανιά.
Ποιοι μεγάλοι… κρύβονται πίσω από την τεράστια διακίνηση του θανάτου και της αποχαύνωσης. Ήδη ξεκίνησαν οι καταθέσεις 21 ατόμων, αναμένεται να κληθούν για να καταθέσουν άλλα 63 άτομα και αναζητούνται επιπλέον οι ιδιοκτήτες άλλων 60 τηλεφώνων. Με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα έχουν ήδη προφυλακιστεί 11 άτομα, ενώ αφέθηκαν 2 ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στην πιάτσα της πόλης των Χανίων κυκλοφορούν δικαίως ή αδίκως ως εμπλεκόμενα πρωτοκλασάτα ονόματα του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Τι συμβαίνει;

Πάω να πιστέψω ότι αληθεύει μέσες άκρες η ρήση «οι μισοί πουλάνε και οι άλλοι μισοί αγοράζουν». Δεν ξέρω τι και πώς αλλά νομίζω ότι αξίζει ένας έπαινος, για την ώρα, στη σημερινή διοίκηση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. που απ’ ότι φαίνεται χτυπά το κακό. Καλή συνέχεια και βλέπομε…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ